Nokia Lumia 929 este aproape de lansarea pe piața americană, la mai bine de trei luni de la primele zvonuri. Terminalul cu display de 5 inch și dotări destul de bune va fi lansat la Verizon la un preț bun. Este printre primele modele cu ecran Full HD/quad-core pe Windows Phone, iar camera foto este cea de 20 de megapixeli, Pureview, de la 1520. Cu alte cuvinte este un smartphone complet și încep să cred că anul 2014 va aduce mai multe vânzări pentru Nokia/Microsoft/Windows Phone.

Nokia Lumia 929
Nokia Lumia 929

Imaginea este neoficială și este dată de Evleaks.

Nokia Lumia 929

La ora actuală cred că display-ul de 5 inch reprezintă cea mai bună dimensiune pentru un smartphone de ținut în buzunar. La iPhone trebuie să te chiorăști, iar pentru cele de 6 inch și peste ai nevoie e borsetă.

Procesorul este un Snapdragon 800, un quad-core la 2,2 GHz, are 2GB de RAM, stocare de 32GB. Include tehnologia de conectare instant NFC și de asemenea WiFi, Bluetooth, GPS. Bateria este de 2.420 mAh, pe Windows Phone s-ar putea să reziste mult.

ads

La ora actuală Windows Phone rămâne în urma Android sau iOS la capitolul aplicații, dar situația s-a îmbunătățit mult față de 2011 de exemplu. Acum există aplicații oficiale pentru majoritatea serviciilor și există multe aplicații și jocuri gratuite, exact ca pe celelalte platforme. Cred că ideea unui al treilea ecosistem prinde contur, chiar dacă nu le dădeam multe șanse.

Încă un terminal care ar putea fi dezvăluit oficial în februarie la Mobile World Congress 2014.