Cele mai renumite servicii de Internet sunt acum disponibile chiar si in absenta unui PC: datorita unui dispozitiv Nokia compact si usor de utilizat. Nokia N80 Internet Edition dispune de capabilitati WLAN, browser performant, suport pentru apeluri prin Internet, camera de 3 megapixeli si capabilitati acoperire GSM WCDMA in banda cvadrupla. In plus, terminalul ofera o aplicatie pentru conectarea facila la Internet si o serie intreaga de alte servicii web, reunite in premiera pe un dispozitiv Nokia.

Cu Nokia N80 Internet Edition, conectarea la Internet este extrem de simpla si se poate face imediat dupa achizitionarea terminalului, fara pregatiri suplimentare. In plus, Nokia N80Internet Edition va ofera toate functiile de care aveti nevoie pentru a utiliza si pentru a interactiona cu cele mai renumite servicii web. Aplicatia de cautare de pe terminal (Mobile Search) va permite sa utilizati motorul de cautare Yahoo!, asigurandu-va accesul la o plaja foarte larga de informatii. Cat despre browser, acesta are integrata functia MiniMap, pentru o experienta optima de navigare. Veti putea face cumparaturi pe Amazon.com, iar datorita aplicatiei MobiPocket Reader de la Amazon veti putea sa rasfoiti si cartile care va intereseaza. In plus, impartasirea de imagini se face foarte usor €“ va puteti trimite fotografiile pe site-ul Flickr imediat dupa realizare si direct de pe telefon. Terminalul incorporeaza si aplicatia Yahoo! Go for Mobile, pentru conectarea facila la comunitatea Yahoo!. Fie ca e vorba de cumparaturi pe Amazon, de impartasirea de fotografii pe Flickr sau, pur si simplu, de cautarea unui restaurant pe Internet, Nokia N80Internet Edition va poate oferi acces la servicii web chiar si atunci cand nu aveti acces la un PC.

Nokia N80 Internet Edition incorporeaza o noua aplicatie de la Nokia, clientul de descarcare Download!. La deschiderea directorului Download!, veti putea vedea ce aplicatii noi aveti la dispozitie pentru computerul Dvs. multimedia. In plus, va veti putea actualiza aplicatiile deja instalate. Datorita browser-ului Nokia, dotat cu functia MiniMap, navigarea se face foarte usor, iar paginile se afiseaza exact ca si in cazul browser-elor de pe PC-uri.

Daca sunteti in cautarea unei destinatii pentru o seara de relaxare, nu e nici un fel de problema – utilizati functia de cautare locala din aplicatia Mobile Search, accesibila din meniul principal. Iar asta nu e tot; dupa ce v-ati hotarat asupra unui bar, de exemplu, ii puteti vizualiza pozitia pe harta sau il puteti apela direct de pe dispozitiv, printr-un singur click. In plus, puteti salva adresa si numarul de telefon al barului direct in lista Dvs. de contacte, ca sa va fie usor sa-l revizitati.

Cu Nokia N80 Internet Edition, apelurile prin Internet se realizeaza la fel de usor ca apelurile de voce obisnuite, doar modalitatea de conectare – WLAN – fiind diferita. Capabilitatile VoIP (bazate pe protocolul SIP) sunt integrate in interfata cu utilizatorul, iar terminalul permite descarcarea de aplicatii VoIP furnizate de terti. In ceea ce priveste conexiunea WLAN, utilizatorii au la dispozitie o aplicatie de suport pentru configurare si pentru detectarea acoperirii.

Nokia N80 Internet Edition este disponibil in doua variante cromatice atragatoare: bronz patinat si negru perlat. Se preconizeaza ca terminalul va fi disponibil de la jumatatea lunii septembrie a anului curent.

Disponibilitatea tuturor functiilor si serviciilor descrise mai sus depinde de retea, de formatele de continut digital acceptate si de compatibilitatea altor dispozitive si aplicatii. Aceste functii si servicii vor fi disponibile doar pe anumite piete. Pentru informatii detaliate, va rugam sa consultati ghidul de utilizare.