Nokia N80 a fost desemnat drept cel mai bun dispozitiv mobil pentru imagini din Europa in anul 2006 de catre Technical Image Press Association (TIPA) – cea mai mare asociatie de presa de fotografie & tehnologii pentru imagini din Europa. Premiul vine ca o recunoastere a setului de functii de varf pe care il ofera Nokia N80 si care a propulsat acest dispozitiv printre cele mai performante existente in prezent pe piata.

Conform reprezentantilor TIPA, Nokia N80 este „mult mai mult decat un simplu telefon cu camera foto”.

Nokia N80

In declaratia oficiala a juriului Premiilor TIPA 2006, se afirma: „Nokia N80 este un dispozitiv multimedia cu o multitudine de functii extraordinare. Are un design elegant si dispune de camera de 3 megapixeli, blitz integrat, zoom digital 20x, player MP3 si video. Captarea imaginilor se poate face imediat dupa pornirea dispozitivului, fara alte pregatiri suplimentare. Cu ajutorul unei cartele miniSD de 2GB, utilizatorii pot stoca aproape 1000 de imagini, la o rezolutie de pana la 2048×1536 (JPEG – pana la 16,7 milioane de culori / adancime culoare, 24 biti). Imprimarea imaginilor este extrem de simpla. Fotografiile pot fi descarcate de pe cartela miniSD sau imprimate direct de pe dispozitiv, prin conectarea acestuia la imprimanta – prin PictBridge sau Bluetooth. Datorita functiei WiFi, Nokia N80 ofera si posibilitatea expedierii imaginilor catre orice televizor sau PC compatibil. In plus, dispozitivul permite editarea imaginilor si adaugarea de text si de efecte speciale.”Nokia N80 face parte din gama Nokia Nseries „o colectie de computere multimedia de inalta performanta care imbina un set extins de functii cu un design atragator. Cu produsele Nokia Nseries, oamenii pot folosi unul si acelasi dispozitiv pentru o multitudine de activitati: de la captarea de imagini la calitate de tipar, la citirea email-urilor, ascultarea melodiilor preferate, navigarea pe Internet, vizionarea de programe TV atunci cand se afla in miscare si multe altele. In plus, computerele multimedia din gama Nokia Nseries pot fi conectate foarte usor la Internet, permitandu-le astfel oamenilor sa comunice, sa-si exprime creativitatea, sa-si impartaseasca experientele, sa se alature comunitatilor online si sa acceseze continut digital prin conexiuni mobile in banda larga, precum WLAN si 3G.

„Compact, dar inzestrat cu o multitudine de functii, Nokia N80 a creat un alt standard – mai inalt – pentru dispozitivele mobile. Suntem incantati sa primim aceasta recunoastere din partea publicatiilor de tehnologie electronica din Europa”, a declarat Mads Winblad, vicepresedinte, Multimedia Sales & Channel Management, EMEA, Nokia. „Acest premiu reprezinta si o recunoastere a pozitiei de leadership pe care o ocupa gama de computere multimedia Nokia Nseries din punct de vedere tehnologic. Oferind functionalitatea unui dispozitiv mobil convergent extrem de avansat, Nokia N80 le permite utilizatorilor sa-si realizeze sarcinile profesionale si sa-si cultive pasiunile personale cu egala placere si eficienta.

Technical Image Press Association a fost infiintata in 1991 si este o asociatie independenta, non-profit, compusa din reviste europene de fotografie si tehnologie pentru imagini. Publicatiile membre ale organizatiei „cea mai mare asociatie de profil din Europa, in acest moment – sunt in numar de 31 si provin din 12 tari. In fiecare an, editorii publicatiilor membre TIPA se reunesc pentru a alege cele mai bune produse foto si pentru imagini din Europa. Anul acesta, decernarea premiilor TIPA va avea loc la Koln, in Germania, in prima zi a targului Photokina 2006.