Peste câteva zile vedem oficial Samsung Galaxy S8, dar astăzi a apărut primul zvon mai coerent despre Samsung Galaxy Note 8. Știam că modelul este în lucru și că nu vor renunța la seria Note, dar acum avem și niște detalii tehnice cu care să ne jucăm pînă în septembrie*.

Am folosit o poză de aici pentru a vă arăta noul design.

Acest zvon confirmă teoria că nu va exista Samsung Galaxy S8 cu 6GB de RAM. Cel puțin nu la început, poate va fi o ediție specială, limitată. Conform informațiilor postate pe un site specializat în leak-uri, Galaxy Note 8 va avea ecran de 6.4 inch și aceleași dotări tehnice de la S8, doar că are 6GB de RAM și ecran de 6.4 inch, plus stocare de 256GB integrată. Nu este clar dacă ecranul este 2K (2560×1440 pixeli) sau vor merge pe 4K (3840×2160 pixeli). Bateria integrată va fi mai mare la Note. Design-ul este foarte puțin schimbat, dar în stilul lui Note 7 este un pic mai ascuțit la colțuri și are margini și mai subțiri decât Galaxy S8. În josul ecranului nu mai este nimic, iar din câte se înțelege la prima vedere este un display 18:9 exact ca la LG G6. Se împarte în două pătrate sau mi se pare mie?

La început se spunea că Galaxy S8 va avea 6GB de RAM, dar acum nu mai este atât de sigur. Aparent va fi o ediție cu 4GB de RAM și cea de 6GB ar putea fi limitată doar la China. Sau nu ar mai putea fi lansată deloc, lăsând loc pentru Note 8 să aducă 6GB de RAM.

Galaxy S8 va avea ecran de 5.7 inch, Galaxy S8 Plus va avea 6.2 inch, deci era logic că Note 8 va avea un ecran mai mare.

* pentru că lansarea Galaxy S8 a fost amânată din februarie în martie este logic să presupun că lansarea Note 8 va fi în septembrie, nu în august.