Asus a lasat oficial la CES telefoanele ZenFone AR – primul din lume compatibil Tango și Daydream – și ZenFone 3 Zoom, dotat cuo cameră foto duală capabilă de zoom 12X și baterie de capacitate mare, de 5000mAh.

Asus Zenfone AR

Tocmai v-am scris pe surse despre ZenFone AR, primul smartphone din lume suficient de puternic încât suportă atât Tango, cât și Daydream. Tango este un set de senzori și un software de realitate augmentată de la Google, care permite generarea de imagini virtuale peste realitatea din jur. Daydream este platforma mobilă de la Google pentru realitate virtuală ce suportă aplicațiile Daydream VR.

ZenFone AR este motorizat de cel mai nou chipset Qualcomm Snapdragon 821, fiind conceput special pentru aplicații grafice intensive. ZenFone AR a fost dezvoltat în strânsă cooperare cu Google, pentru a oferi cea mai bună experiență. ZenFone AR este cel mai subțire și cel mai ușor dispozitiv cu Tango.

Pentru această experiență specială și pentru dimensiuni reduse au creat ASUS TriCam, un sistem avansat alcătuit din trei camere foto, dintre care o cameră principală de 23 megapixeli, o cameră de urmărire a mișcării și o cameră pentru profunzimea câmpului. Față de alte sisteme cu trei camere, designul ASUS TriCam este o matrice de camere, care reduce amprenta pe telefon, permițând ca întregul aparat să fie mai subțire și mai ușor.

ZenFone AR este totodată primul smartphone din lume cu 8GB de memorie RAM. Are un ecran Super AMOLED WQHD cu diagonala de 5.7 incih și un nou difuzor cu cinci magneți fac aplicațiile Daydream VR, jocurile și clipurile video mai plăcute, mai distractive și mai imersive.

Platforma este Android 7.0 Nougat.

Asus Zenfone AR

Asus ZenFone 3 Zoom

Noul model pentru fotografi, Asus ZenFone 3 Zoom, are autonomie extinsă, fiind singurul smartphone foto cu baterie de 5000mAh. Are un ecran cu diagonala de 5.5 inch, procesorul Snapdragon 625, două camere foto de 12 megapixeli, cu diafragma f/1.7, o lentilă cu unghi de 25mm, iar a doua cu 59mm. Oferă astfel un zoom optic de 2.3X, iar prin tehnologiile speciale se ajunge la 12x. Are un sistem de focalizare TriTech+ care alege automat dintre cele trei tehnologii de focalizare – Dual Pixel PDAF, focalizarea automată cu urmărirea subiectului și a doua generație de focalizare laser.

Asus Zenfone 3 Zoom