OnePlus 10 va aduce un nou sistem de operare, dezvoltat împreună cu Oppo datorită integrării celor două companii. Compania a anunțat oficial următorii pași și vă anunț și eu pe această cale ce urmează. Nu va exista un OnePlus 9T anul acesta.

Oneplus 10 Hasselblad
Este o proiecție a modelului Oneplus 10 Hasselblad realizată de LetsGoDigital

Au anulat OnePlus 9T

În mod tradițional, OnePlus lansa în toamnă un flagship actualizat, folosind procesorul nou lansat în toamnă. Acum deși a apărut Snapdragon 888+, ei nu anunțaseră nimic nou. Lumea aștepta o lansare în octombrie, dat fiind faptul că anul trecut OnePlus 8T se lansa pe 14 octombrie. Acum doi ani compania avea Oneplus 7T și Oneplus 7T Pro. Dar anul trecut au renunțat la modelul Pro și au lansat doar varianta principală. Toată lumea se gândea că vom avea măcar un OnePlus 9T anul acesta. Care să aducă și nou Oxygen OS bazat pe Android 12. Dar nu.

Lucrurile s-au lămurit pe forumul companiei. Au anunțat acum OnePlus 2.0, despre care vorbim mai jos, precum și alte planuri de integrare cu Oppo.

Ce urmează pentru Oxygen și Color OS

Potrivit lui Pete Lau, care gestionează integrarea celor două branduri, OnePlus și Oppo “și-au combinat resursele software pentru a se concentra pe un sistem de operare unificat și actualizat pentru dispozitivele OnePlus și OPPO la nivel global”. Lau a declarat că noul sistem de operare va “menține ADN-ul OxygenOS”.

“Când au planificat Android 12 anul trecut, cele două echipe au început deja să împărtășească o căutare mai similară pentru experiența software: rapid și neted, simplu și stabil. Odată cu integrarea bazei de cod, calitatea construcției OxygenOS 12 s-a îmbunătățit, iar actualizările software devin din ce în ce mai rapide. Și mai pe larg, de-a lungul timpului am văzut că cele două sisteme de operare converg treptat în ceea ce privește experiența fundamentală a utilizatorului”, a explicat el.

Sistemul de operare OnePlus 2.0 va fi folosit și pe telefoanele Oppo de anul viitor.

Zvonuri despre OnePlus 10

Evident, flagship-ul de anul viitor al companiei se va numi OnePlus 10. Trebuie să fie special, fiind un produs aniversar. Colaborarea cu Hasselblad va continua și vor avea camere foto din ce în ce mai bune.

Blogul LetsGoDigital a publicat primele proiecții care reflectă viziunea lor privind designul OnePlus 10 Pro. Conform acestor imagini, telefonul va urma tendința comună a obiectivelor mai mari ale camerei din spate. Pare un design inspirat de Huawei cu cele două lentile mari pe spate la P50. Ar putea avea alte două lentile mai mici, gen macro și senzor de adâncime de câmp care acum nu sunt foarte vizibile. Evident, ar putea fi doar o creație fără legătură cu produsul final. S-a mai întâmplat.