OnePlus 12, următorul flagship al companiei, se lansează oficial pe 5 decembrie. Și în acest caz este o lansare devansată cu aproximativ o lună. Anul trecut, OnePlus 11 se lansa pe 4 ianuarie și avea evenimentul global în februarie. Analiștii speră că vom vedea OnePlus 12 în Europa din ianuarie 2024.

OnePlus 12

Lansarea OnePlus 12

Compania va lansa OnePlus 12 în China înaintea restului lumii. Au confirmat oficial pe platforma chineză de socializare Weibo că următorul flagship va sosi pe 4 decembrie la 19:00, ora locală. Anunțul telefonului va marca celebrarea celei de-a zecea aniversare a OnePlus. Compania a fost fondată de Pete Lau și Carl Pei în decembrie 2013.

OnePlus 11 a fost lansat în ianuarie anul acesta, cu o lansare globală care a urmat în februarie. Cu OnePlus 12 care vine cu aproape o lună mai devreme decât predecesorul său, este posibil să vedem că noul telefon va ajunge la noi încă din ianuarie 2024.

Lansarea globală a OnePlus 12 s-ar putea întâmpla mai devreme decât metoda tradițională, scrie The Tech Outlook. Versiunea globală a lui OnPlus 12 a fost văzută pe site-ul de certificare NBTC din Thailanda cu numărul de cod CPH2581.

Listarea nu dezvăluie nicio informație majoră despre smartphone-ul OnePlus 12. Însă indică faptul că smartphone-ul s-ar putea apropia de lansarea globală, nu doar cea din China. Anterior, varianta globală a fost observată și pe alte site-uri web de certificare precum IMDA și TDRA.

Ce știam despre telefon

OnePlus și Sony au anunțat că OnePlus 12 va fi primul telefon din lume care va fi echipat cu noul senzor de imagine mobil Sony LYTIA. „Noua generație LYTIA de la Sony întruchipează frumusețea cu lumină și deschide un nou viitor pentru imaginile mobile”, a scris OnePlus pe pagina lor de Weibo (Google Translate).

În iunie, Sony a anunțat că își va extinde linia de senzori de imagine LYTIA cu noi produse de 50 de megapixeli, iar OnePlus 12 este de așteptat să aibă o cameră principală IMX966 de 50 de megapixeli.

Se spune că este un senzor de 1/1,4 inch, cu tehnologia care aduce pixeli cu tranzistori cu 2 straturi, similară cu senzorul CMOS ExmorT IMX 888, cel care a debutat pe Xperia 1 V la începutul acestui an.

Mai mult, ecranul a fost lăudat oficial. OnePlus spune că ecranul, dezvoltat împreună cu BoE, a doborât mai multe recorduri DisplayMate chiar înainte de lansarea oficială. Președintele diviziei OnePlus din China, Li Jie Louis, a scris că ecranul lui OP12 este atât de bun încât merită încă va deveni „o referință în industrie” în ceea ce privește experiența utilizatorului.

Zvonuri neconfirmate

Se zvonea anterior că OnePlus 12 va fi livrat cu SoC Snapdragon 8 Gen 3. Telefonul va include, de asemenea, variante de 16 GB și 24 GB RAM LPDDR5X. OnePlus 12 va fi livrat cu SoC Snapdragon 8 Gen 3. Telefonul va include, de asemenea, variante de 16 GB și 24 GB RAM LPDDR5X.

OnePlus 12 cu 12 GB de RAM a apărut în AnTuTu și a luat un scor bun. Se spune că va exista o variantă de top cu 24 GB de RAM. OnePlus 12 a trecut prin cel mai recent standard de referință AnTuTu 10, etalându-și procesorul Snapdragon 8 Gen 3. Scorul este de 2,11 milioane – mai mic decât 2,13 milioane, scorul de referință de referință Qualcomm. Acesta a fost atins cu prototipul Snapdragon 8 Gen 3, însă scorul este destul de aproape.

Pozele date pe surse de OnLeaks arată că pe partea de design nu vedem o actualizare. Arată similar cu modelul de anul acesta. Să sperăm că au rezolvat problema îndoirii terminalului, care a eșuat în testele de rezistență.