Utilizatorii OnePlus 5 vor primi o actualizare prin care este posibil să vină și una din noile funcții introduse pe OnePlus 5T, respectiv Face Unlock. Este adevărat că principalul atuu al OnePlus 5T este ecranul cu margini subțiri, dar asta nu înseamnă că OnePlus 5 nu este bun.

oneplus 5 face unlock-min

Tehnologia nu este nouă, exista de mai mult timp. Samsung a făcut mai multe tipuri de deblocare folosind recunoașterea feței, inclusiv celebrul Iris Scan. Dar se pare că deblocarea bazată pe identificarea proprietarului a devenit populară odată cu lansarea iPhone X. Pentru că Apple a gândit un telefon fără butoane frontale, avea nevoie de un sistem diferit pentru autentificare. Deși practic se putea pune senzorul de amprentă pe spate sau pe lateral, ca la alte telefoane. Apple a scos de tot senzorul de amprente și a lăsat Face ID ca mod de autentificare.

Acest „hype” creat de Apple cu noua funcție a fost imediat exploatat de OnePlus, care pe lângă ecranul cu margini subțiri, a preluat repede și trendul cu deblocarea facială. Ei zic că au una dintre cele mai sigure tehnologii și sper să apuc să testez cât de curând asta. Dacă țineți minte, la Galaxy S8 se debloca cu o poză.

Cei de la XDA-Developers au descoperit o actualziare beta pentru OnePlus 5 care aduce și Face Unlock pe telefoanele de generație mai veche. Funcția există și la alte terminale Android, dar se pare că în cazul Google trebuie să mai dai un click pe ecran pentru a debloca ecranul, iar la OnePlus 5 se va debloca singur când recunoaște fața.

Deocamdată, din ce am citit, sunt încă probleme la recunoașterea pe lumină slabă. Se pare că această funcție este introdusă în actualizarea la Android 8.0 Oreo pentru OnePlus 5, iar aceasta este programată să fie lansată săptămâna viitoare, conform anunțurilor făcute de companie. Abia atunci se va ști oficial dacă funcția va fi adusă pe OnePlus 5. Vă țin la curent cu asta.