Cei de la XDA-developers au descoperit că abia lansatul OnePlus 5 trișează la testele de performanță și probabil este acum prin clasamente pe primul loc.

Oneplux 5 păreri

Mi-a plăcut cum scriu ei:

This is an inexcusable move, because it is ultimately an attempt to mislead not just customers, but taint the work of reviewers and journalists with misleading data that most are not able to vet or verify.

Este o încercare de a înșela clientul și pe cei care testează acel device. Puterea hardware demonstrată la test nu este niciodată folosita real în sprijinul utilizatorului, doar la teste. Se pare ca acest sistem de trișare este realizat la nivel de OS, telefoanele folosesc Oxygen OS, un Android modificat de companie pentru a fi “optimizat”.

Conform XDA-developers, în codul Oxygen OS sunt listate toate aplicațiile cunoscute de testare, la care sistemul de operare răspunde altfel decât la o aplicație normală. Schimbă frecvențele la procesor și alocă resurse pentru benchmark, ceea ce în mod clar creste scorurile. Se pare că au reușit chiar să evite încingerea telefonului și fenomenul “termal throttling”, când procesorul se cam blochează. Dar asta numai în teste benchmark, nu în condiții de utilizare normală.

Cei de la OnePlus au mai fost prinși trișând la teste, iar compania anunțase că va renunța la aceste metode. Se pare că cineva din echipa software a decis reintroducerea metodelor vechi. Inițial testele benchmark ar fi trebuit să reprezinte cum va reacționa telefonul la utilizarea reală, iar cele cu scor mare chiar erau mai rapide decât majoritatea. Odată cu descoperirea primelor metode de trișat, realizatorii de teste au introdus tot felul de metode să blocheze acest comportament. Pe unele telefoane nu merg deloc testele sau raportează scorurile false. Dar unele lucruri sunt greu de detectat sau blocat. Sunt curios dacă acum vor lua vreo decizie privind OnePlus 5,măcar la nivel de marketing. Să raporteze rezultatul ca fals sau măcar să nu îl afișeze oficial.