Lansarea OnePlus 6 este așteptată în iunie, iar zilele astea au apărut o serie de zvonuri despre el pe care le trec în revistă mai jos. Este unul dintre cele mai așteptate smartphone-uri cu preț bun, cu dotări de top, care pune în dificultate marile branduri. Dar nu toate veștile sunt atât de pozitive pe cât le-am dori noi.

OnePlus 6

Compania din care face parte OnePlus, BBK Electronics, deține și brandul Oppo, iar compania a lansat recent modelul R15, despre care BGR consideră că are design-ul OnePlus 6. Ei trag această concluzie doar din faptul că anul trecut OnePlus 5 a copiat atât iPhone, cât și modelul Oppo R11, așa că probabil că firma folosește aceeași designeri și se vor inspira iar de la telefonul Apple, primul produs fiind acest R15 abia prezentat oficial.

Ideea este probabil adevărată, este clar că 2018 este anul telefoanelor cu ecran cu moț, pînă acum sunt confirmate câteva zeci de modele, iar cele mai cunoscute sunt Huawei P20 sau Asus Zenfone 5. Dar și celelalte companii testează diverse variante de ecrane cu moț, de la Xiaomi la Oukitel, Ulefone și acum Oppo. Deși este complet inutil, ecranul cu moț este una dintre schimbările în design cu care toți marii jucători speră să facă vânzări anul acesta.

Despre OnePlus 6 a mai scris și XDA-Developer, oamenii au aflat pe surse că telefonul va avea LTE Cat16, respectiv una dintre cele mai rapide tehnologii pentru date mobile disponibile la ora actuală. Adică atinge 1GBps download și 150Mbps upload, dacă și rețeaua de telefonie mobilă oferă acest serviciu.

Despre OnePlus 6 se știe că va avea procesorul de top Qualcomm Snapdragon 845, precum și un ecran cu formatul 19:9 datorită acelui moț. Se spune că sistemul său de operare este bazat acum pe Android 8.0 Oreo, pentru că noua platformă e adaptată la ecrane cu moț, iar Oxygen OS6 preia de asemenea aceste funcții. Deocamdată nu se știe nimic despre preț, OnePlus 5 a avut succes mai ales datorită prețului sub 500 de euro, deși avea dotări de top, iar OnePlus 5T a venit cu ecran modern cu margini subțiri, de aceea a fost foarte căutat.

Cum aflăm ceva nou despre OnePlus 6, am să vă scriu aici sau dacă sunt suficiente informații am să fac un articol nou.