OnePlus Clover este numele de cod pentru un telefon ieftin realizat de compania chineză. Vine la scurt timp după succesul OnePlus Nord și completează astfel o gamă unde vedeta rămâne OnePlus 8. Asta cel puțin pînă se lansează OnePlus 8T luna viitoare.

oneplus clover

Ilustrația este doar orientativă, modelul fiind OnePlus Nord. Nu avem la Clover încă o imagine clară. Nu știm nici când va fi lansarea oficială. Doar zvonuri.

Detalii tehnice OnePlus Clover

Ecran: 6.44”, LCD, HD+
Procesor: Snapdragon 460
GPU: Adreno 610
Memorie: 4 GB RAM
Stocare: 64 GB
Camera: 13+2+2 megapixeli
Selfie: 8 megapixeli
Dimensiuni: 159.6 x 72.5 x 7.6 mm
Greutate: 185 g
Baterie: 4.000 mAh + 30 W
OS: Android 10
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC
Preț: 200 dolari

OnePlus Clover – alte informații neoficiale

Având în vedere faptul că brandul OnePlus a fost construit în jurul ideii de “premium accesibil” eu personal nu am crezut nici zvonurile despre OP Nord. Totuși informațiile s-au dovedit reale și compania a lansat un “flagship sub 2500 de lei” care este destul de popular și căutat. Terminalul destinat segmentului midrange are procesorul de top la acest nivel: Qualcomm Snapdragon 765G. De asemenea, ecranul este FullHD+ și bateria este de 4.110 mAh.

Plecând de la zvonuri putem specula și detaliile OnePlus Clover. Ca să fie semnificativ mai ieftin, este clar că ecranul va fi LCD și cu rezoluție HD+. Nu poate fi un display premium sau OLED la acest nivel de preț. Se spune că procesorul va fi Qualcomm Snapdraogn 460, care are patru nuclee puternice ARM Cortex-A73 și patru nuclee Cortex-A53. Probabil se descurcă decent, au fost ok și procesoarele cu doar două nuclee A73, deci ăsta rămâne un pic peste medie. Doar 4GB de RAM și 64GB de stocare, dar este ok la preț sub 1000 de lei.

Camera principală ar fi de 13 megapixeli, deci cea frontală nu va trece de 8 megapixeli. Iar probabil bateria va fi mai mică. Nu cu mult, dar destul pentru procesorul economic să ducă 2-3 zile.

OnePlus Clover preț

La ora actuală se zvonește că OnePlus Clover are un preț de 200 de dolari, deci ar fi 870 de lei. Desigur, la noi se mai adaugă taxe și impozite, deci vreo 999 lei în varianta cea mai optimistă. Dar totuși rămâne un preț bun și datorită renumelui OnePlus ar putea avea șanse să vândă.

Deocamdată nu există informații privind data lansării. Se presupune că OnePlus 8T, viitorul vârf de gamă cu Snapdragon 865+ va fi lansat în octombrie. Poate atunci vine și Clover.

Via: PhoneArena, Android Central