Oppo R11, unul dintre terminalele mid-range ale producătorului chinez, a fost lansat oficial împreună cu varianta mai mare, R11 Plus. Sunt unele dintre cele mai echilibrate telefoane ca raport calitate/preț.

Oppo R11

Noile modele au fost lansate în cadrul unui eveniment oficial al Oppo în China. Compania a depășit anul trecut și Huawei și Lenovo, devenind cel mai mare vânzător de telefoane pe piața chineză. Nu știu de ce nu aduce cineva telefoanele Oppo oficial în România, cred că ar scoate ceva bani.

Oppo R11 are un display cu diagonala de 5.5 inch și rezoluție Full HD. Marginile sunt relativ subțiri și are un buton Home în stilul oval al celor de la Samsung Galaxy. Terminalul are noul procesor mid-range de la Qualcomm, Snapdragon 660, care este totuși cel mai performant procesor din seria mid-range. Este mai rapid decât toate celelalte variante de nivel mediu. Snapdragon 660 este octa-core, folosește noile nuclee Kryo 260, patru sunt la 2.2GHz și patru la 1.8GHz. Combinat cu 4GB de RAM și 64GB de stocare internă, va oferi o experiență foarte bună la un nivel de preț excelent. Vine cu Android 7.1.1 din fabrică.

Atuul Oppo R11 este camera foto duală de pe spate. Are un senzor de 16 megapixeli cu lentilă f/1.7 și un senzor de 20 de megapixeli cu lentila f/2.6 pentru zoom optic. Camera folosește procesorul de imagine Qualcomm Spectra 160 ISP, considerat a fi foarte rapid și bun.

Camera foto frontală pentru poze selfie are de asemenea senzor de 20 de megapixeli. La capitolul minusuri, are o interfață proprie botezată Color OS. Bateria are 3.000 mAh, cu tehnologie de încărcare rapidă. Prețul estimat pentru acest model este de circa 2.050 de lei.

Oppo R11 Plus

Versiunea de top pentru Oppo aduce un ecran Full HD de 6 inch, iar ca hardware suplimentar oferă 6GB de RAM pentru același procesor, în variantă de 64GB. Bateria integrată la acest model este de 4.000 mAh. Acestea sunt singurele diferențe, în rest este extrem de similar cu modelul Oppo R11, exact cum fac și ceilalți mari producători.

Prețul estimat pentru Oppo R11 Plus este de circa 2.300 de lei.