Oukitel K10 este cea mai nouă versiune pentru telefonul cu cea mai mare baterie din lume. Ediția din 2018 are o baterie integrată litiu-ion de 11.000 mAh, asigură o autonomie destul de mare conform producătorului. Nu este un smartphone de performanță, dar experiența ar trebui să fie ok. Doar că este un smartphone masiv și greu.

Compania chineză Oukitel are câteva modele smartphone interesante, dar se deosebește de rivali prin acest model. Acum doi a fost lansat K10000, smartphone cu o baterie de 10.000 mAh. A avut un succes moderat pentru că oamenii sunt stresați să încarce telefonul zilnic, iar bateria mare asigură ceva mai multă autonomie. Însă din ce am testat eu, bateria de 5000 mAh nu oferă dublu decât cea normală, iar probabil cea de 10 sau 11 mii va ține cam de trei ori cât una normală. Pe de altă parte, am o baterie externă de 10.000 mAh, este destul de grea, destul de mare, nu e tocmai comod de luat în buzunar.

Oukitel K10 a fost prezentat și într-un clip oficial al companiei producătoare, pare să aibă autonomia bună. Practic, cu luminozitate dată la maxim, telefonul rulează conținut video, aș zice că este steaming online, pentru că e conectat la WiFi. După 1 oră are 99%, iar după 4 ore de video are 86%, peste șapte ore are 70%, iar după 17 ore cu ecranul aprins mai are 15 procente. Este un rezultat foarte bun. Noi oricum nu ținem în general luminozitatea maximă și nici nu avem ecranul aprins tot timpul. La 20 de ore de playback video mai avea circa 6 procente din baterie, iar după încă o oră a ajuns la 1%. Deci cu 15 procente a ținut destul de mult pentru un utilizator normal.

Bateria de 11.000 mAh a lui Oukitel K10 se încarcă complet în 2 ore și 15 minute. Dacă folosiți măsuri minime de power management va ține 4 zile de utilizare normală. Desigur, se vede și din imagini că este un smartphone destul de gros și vă asigur că este greu.

Ecranul Oukitel K10 are diagonala de 6 inch, Full HD, iar procesorul este Mediatek Helio P23, un octa-core la 2.0GHz care asigură o experiență ok. Are 4 GB de RAM și 64GB de stocare internă, plus slot de carduri de memorie. În plus, are cameră duală pentru selfie-uri, cu senzori de 8 și 13 megapixeli, precum și cameră foto duală pe spate, cu senzori Sony de 21 și 8 megapixeli. Ai putea spune că este perfect pentru călătorie și fotografie.

Deocamdată nu a fost anunțat prețul Oukitel K10. Ar trebui să fie disponibil de luna viitoare. Dacă aflu ceva, actualizez acest articol.

Via: GizmoChina

Pagina producătorului