Pocophone 2 sau altfel spus Poco F2 ar putea fi abandonat, iar Xiaomi ar încerca acum să promoveze alt telefon pe post de flagship accesibil, scrie MobileWorld.

Xiaomi Pocophone F1, cel mai ieftin flagship in 2018

Xiaomi a lansat anul trecut brandul Pocophone, modelul fiind numit și Poco F1, un smartphone cu procesor de top disponibil la un preț excelent. El este și acum o alegere ok, un smartphone bine dotat la 1.400-1.500 de lei. Totuși, m-aș fi așteptat să se vândă mai bine. Evident, toată lumea aștepta anul acesta un Pocophone 2, un smartphone Xiaomi Poco F2, care să aducă Snapdragon 855 și să coste mult mai puțin decât restul terminalelor smartphone cu procesor de top.

Se zvonea că Pocophone 2 va fi lansat în trimestrul doi din 2019, respectiv perioada aprilie-mai-iunie. Sursele citate vorbeau atunci despre o lansare în aprilie, dar nu a fost niciun eveniment, iar timpul a trecut. Despre display se spunea că va fi de tipul teardrop și nu notch clasic, în stilul folosit de majoritea producătorilor anul ăsta, iar ecranul era FHD+, un IPS LCD. Variantele urmau să fie de 64 Gb cu 6 GB RAM, 128GB cu 6 sau 8 GB RAM și 256GB cu 8 sau 10 GB de RAM. Prețurile pe surse merg și ele de la 320 la 420 de dolari în funcție de dotări. Erau multe zvonuri despre camera foto, că ar fi triplă sau duală cu un setup nou, la fel cu cea frontală, că ar fi de 16 megapixeli. De asemenea, aveam detalii despre baterie, că ar fi de 4.000 mAh.

Ultimele informații spun însă că product managerul Pocophone a fost concediat sau a plecat de la Xiaomi. Oficialii companiei au evitat să facă orice comentariu oficial privind Pocophone F2 sau despre brandul Poco. Căutând să văd dacă mai există alte informații, am găsit că din iunie se discută problema asta. Detaliile de atunci fac referire la un alt model Xiaomi care vrea să devină lider de vânzări. Este vorba de modelul Redmi K20 Pro, prezentat ca un mare flagship-killer și disponibil la un preț bun comparat cu alte modele dotate bine.

Xiaomi Redmi K20 Pro este unul dintre cele mai acecsibile telefoane cu procesor Snapdragon 855. Vine în configurații cu 6 sau 8 GB memorie RAM și 64, 128 sau 256 GB spațiu de stocare. Ecranul este un AMOLED FullHD+ (cu senzor de amprentă integrat), diagonală de 6.39 inch. Camera frontală este de 20 megapixeli și folosește un sistem pop-up similar cu cel de pe OnePlus 7 Pro.

Telefonul este aproximativ 2.050 lei, mai scump decât era Pocophone F1 anul trecut la lansare. Are însă și o versiune fără Pro care este mai accesibilă.