Pocophone F2 (POCO F2) este deja confirmat oficial, iar brandul Poco devine independent, așa cum este acum Black Shark, care produce terminalele smartphone de gaming. Anul trecut când am vorbit cu oficialii Xiaomi despre posibilitatea lansării Poco F2, ei au spus că telefonul va fi cu siguranță lansat. Doar că nu știu data exactă a lansării, deoarece pregătirile mai durează.

Detalii tehnice POCO F2

Display: 6.2/6.4 inch Full HD+, 2340×1080 pixeli, AMOLED
Procesor: Qualcomm Snapdragon 855
Memorie: 6/8/12GB RAM
Stocare: 64/128/256 GB
Camera foto: 48+8=16 megapixeli
Camera selfie duală: 20 mpx + 2 mpx
Baterie: 4.000 mAh
Preț: de la 445 $

Lansarea Pocophone F2

Ca și la prima generație de Poco, ideea din spatele acestui terminal este să ofere specificații de top la cel mai bun preț posibil. El aducea un procesor Snapdragon de top, baterie mare, camere foto, la un preț de 300 de dolari. Deja, Pocophone F2 (POCO F2) este anunțat să aibă un preț de aproape 450 de dolari, deci ne putem aștepta să aibă specificații mai bune, dar sub nivelul celor de la Xiaomi Mi 10.

Lansarea Pocophone F2 a fost confirmată de unul dintre oficialii Xiaomi în decembrie 2019. Nu există deocamdată o dată clară de lansare, detalii tehnice sau zvonuri, doar speculații privind noul model. Noua informație oficială este legată de brandul Poco, o redau imediat mai jos.

Știm că Pocophone F2 va veni cu procesorul Qualcomm de top din anul anterior. Deci putem spune clar că Poco F2 va avea Snapdragon 855 ca procesor, probabil în variante de 6/8 GB de RAM, poate cu o ediție mai dotată cu 10/12 GB de RAM. Stocarea internă pleacă de la 64GB versiunea cea mai ieftină și e posibil să aibă variante cu 128/256 GB.

Pe surse, telefonul va avea modulul de cameră foto de 48 de megapixeli Sony, plus două alte camere, ultra-wide și zoom. De asemenea, în majoritatea pozelor apare cu o cameră duală decupată din display. În alte surse apare ca având cameră foto pop-up.

Ecranul este prezentat între 6.2 inch și 6.39 inch, cu rezoluție 2340×1080 pixeli FHD+. Se spune că va fi AMOLED, mai multe detalii vom afla mai târziu. De asmenea, bateria este estimată să fie de cel puțin 4.000 mAh, ca la modelul anterior.

Xiaomi a depus o cerere de patent pentru numele POCO F2. Nu prezintă nici aici prea multe detalii, doar confirmă consolidarea brandului Poco, despre care vorbim mai jos.

Despre brandul Poco

Cea mai recentă informație vine tot din social media, șeful Xiaomi India a confirmat că Poco devine brand independent. Nu este neapărat o premieră, Xiaomi are și brandul Black Shark pentru terminalele de gaming, iar vânzările au mers foarte bine. Probabil și Poco se va descurca în continuare ok.

Nu există acum mai multe informații despre POCO F2, telefon care este așteptat deja de mai bine de un an. Sper ca noul brand independent să anunțe curând ce se întâmplă cu acest dispozitiv. Revin cu detalii imediat ce apar.