PuzzlePhone este răspunsul european la proiectul de telefon modular Project Ara al Google. Nu știu dacă va avea succes, dar conceptul este interesant și vine din zona desktop-urilor de gaming. Practic, ei vor face un “șasiu de telefon” pe care se vor putea monta diverse module – procesoare, memorii, camere foto, ecrane. Îți alegi dotările după dorințe, după buget.

PuzzlePhone_backview_lr-1024x582

PuzzlePhone este realizat de un start-up finlandez, Circle Devices, iar recent a primis sprijinul Uniunii Europene. Cu finanțare de la Bruxelles (7 milioane de euro) vor acum să creeze un ecosistem prin care componentele să fie reciclabile și să fie foarte simplu să treci în fiecare an la noile versiuni fără bătăi de cap. Fără să mai plătești pentru tot telefonul nou.

Compania start-up a primit patru runde de finanțare pînă acum, de la investitori angel și de la instituțiile specializate din finlanda care susțin inovațiile. Cu alte cuvinte, planul lor este văzut cu ochi buni de investitori și de specialiști în economie.

PuzzlePhone-ecosystem

Proiectul lor conține mai multe componente, printre care și o tabetă, nu doar un smartphone.

Circle Devices s-a lansat în 2014, iar anul acesta la Mobile World Congress au prezentat primul plan concret al ecosistemului. În doar 18 luni de existență au reușit rapid să atragă atenția oamenilor din industrie.

Vedeți și un clip video în care explică ideea: