Samsung a devenit pe primul trimestru din 2011 numărul unu pe terminale smartphone în Europa, depășind Nokia, arată un studiu realizat de compania americană IDC. Samsung, care s-a orientat din timp spre touchscreen-ul capacitiv, a reușit să vândă în trei luni 13,2 milioane de terminale smartphone, obținând o cotă de 29,3% pe piața europeană. Nokia a vândut 12,6 milioane de unități, locul doi cu 27% cotă de piață. Apple a reușit să vândă 4,4 milioane de terminale, depășind RIM, care a vândut 3,5 milioane de Blackberry.

Top smartphone Europa
Top smartphone Europa

HTC are cele mai bune performanțe în Europa, o creștere de 271% comparat cu anul anterior, a vândut tot 3,5 milioane de terminale, în curând se bat cu Apple. Samsung a crescut cu doar 5%, dar sunt tot mai cunoscuți ca brand smartphone. Apple și RIM au crește de aproape 50%, iar Nokia a pierdut circa 10% ca număr de unități.

Via MobileBusiness.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected]
NU SUNT SERVICE SAU MAGAZIN !