Samsung Galaxy A3 și A5 au fost lansate oficial în România, sunt două cele mai noi modele din seria Galaxy A. Noua serie aduce un design rafinat și o cameră foto îmbunătățită. Doar cele două modele sunt oficial în România (garanție, service etc) Galaxy A3 cu ecran de 4,7” și Galaxy A5 cu ecran de 5,2”.
Update: citește Samsung Galaxy A3 2017 review ->>

Designul noii serii Galaxy A este specific produselor premium Samsung, având o ramă de metal și sticlă 3D pe partea din spate. Noile Galaxy A aduc o serie de beneficii importante în utilizarea de zi cu zi. Acestea au fost create pentru a ține pasul cu nevoile zilnice ale utilizatorilor, integrând astfel câteva din funcțiile apreciate, disponibile pe modelele premium Samsung. Pentru prima dată, seria Galaxy A oferă rezistență la apă și praf certificată prin standardul IP68, astfel că smartphone-urile pot fi utilizate aproape oriunde, fie la sală, pe plajă, în ploaie sau într-un mediu cu mult praf.

Una din funcțiile practice ale noilor smartphone-uri Galaxy A este Always on Display. Această funcție practică permite utilizatorilor să fie la curent cu cele mai importante notificări și sa le poată verifica, fără să atingă dispozitivul, câștigând timp și economisind baterie.

Samsung Galaxy A3

În ciuda zvonurilor, Galaxy A3 2017 are tot ecran de 4.7 inch, procesorul este octa-core la 1.6 GHz, 2GB de RAM, 16GB de stocare internă și slot de carduri de memorie. Vine cu o cameră foto de 13 megapixeli pe spate și 8 megapixeli pe față, USN Type-C, baterie integrată de 2.350 mAh.

Specificații Samsung Galaxy A3 (2017):

Rețea: LTE Cat.6
Ecran: 4,7” HD Super AMOLED
Procesor: 1.6 GHz Octa Core
Memorie: 2GB RAM
Stocare: 16GB + Slot Micro SD (până la 256GB)
OS: Android 6.0.16 (Marshmallow)
Cameră: 13MP (F1.9), Frontală : 8MP (F1.9)
Conectivitate: Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth v 4.2, ANT+, USB Type-C, NFC (UICC)
Senzori: accelerometru, proximitate, geomagnetic, RGB Light, hall, scanner pentru amprentă, barometru
Protecție: IP68
Dimensiuni: 135.4 x 66.2 x 7.9mm
Baterie: 2,350mAh

Samsung Galaxy A5

Noul Galaxy A5 dispune de cameră foto cu o rezoluție de 16 megapixeli, atât pe spate, cât și frontală. Interfața camerei este mai accesibilă, permițând utilizatorilor să schimbe rapid modurile de fotografiere sau filtrele, iar realizarea de selfie-uri este mult mai ușoară. Apasând oriunde pe ecran, datorită butonului mobil al camerei, poți realiza un selfie la rezoluție ridicată. Mai mult decât atât, cu ajutorul autofocus-ului precis, camerele sunt acum mult mai stabile.

Performanța bateriei a fost îmbunătățită, oferind o autonomie mai mare. Așadar, utilizatorii au acum posibilitatea de a rămâne mai mult timp conectați. În plus, funcția de încărcare rapidă le permite să își încarce dispozitivul mai rapid ca până acum, la capacitate maximă. De asemenea, noile Galaxy A sunt echipate cu un port USB Type-C reversibil, ce ușurează conectivitatea.

Specificații Samsung Galaxy A5 (2017):

Rețea: LTE Cat.6
Ecran: 5,2” FHD Super AMOLED
Procesor: 1,9GHz Octa Core
Memorie: 3GB RAM
Stocare: 32GB + slot Micro SD (până la 256GB)
OS: Android 6.0.16 (Marshmallow)
Cameră foto: 2x16MP (F1.9)
Conectivitate: Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth v 4.2, ANT+, USB Type-C, NFC (UICC, eSE)
Senzori: accelerometru, proximitate, geomagnetic, RGB Light, hall, scanner pentru amprentă, barometru
Protecție: IP68
Dimensiuni: 146.1 x 71.4 x 7.9mm
Baterie: 3,000 mAh cu încărcare rapidă

Nu avem oficial informații despre preț.