Samsung Galaxy A9 (2018) va fi primul lor smartphone cu 4 camere pe spate, sunt convins că e real după ce săptămâna trecută s-a confirmat oficial zvonul privind GalaxyA7 (2018). Oficialii companiei au menționat în acel comunicat oficial că se pregătește un eveniment pentru un nou smartphone pe 11 octombrie.

Astfel, Samsung vrea să ia fața celor de la Huawei, despre care se știe că pregătesc lansarea Mate 20 Pro care va avea patru camere foto pe spate (dar se lansează abia pe 16 octombrie – trebuia să ajung la eveniment, dar nu am reușit din cauza altei invitații). Intrăm oficial în era telefoanelor cu multe camere foto pe spate, iar toate astea arată că Nokia va lansa probabil telefonul cu cinci camere care a făcut furori online. Lansarea Nokia este pe 4 octombrie și o să o urmărim și pe asta online.

Imaginea de mai sus nu e tocmai corectă, e bazată însă pe designul A7 și ideea de patru lentile, dar să fiți siguri că nu vor fi identice și probabil nu sunt poziționate chiar în linie. Totuși, imaginea este doar cu caracter orientativ și trebuie să ne uităm mai degrabă la detaliile tehnice care au scăpat pe net. Nu este un flagship, dar A9 Pro ar putea face probleme mari pentru S9 și Note 9, care sunt flagship-uri de ultimă generație și vor avea o cameră mai slabă. Pe de altă parte, Samsung poate poziționa Seria A ca fiind una pentru entuziaștii foto și deja a avut un terminal cu două camere pentru selfie care este relativ apreciat.

ads

Galaxy A9 (2018) ar urma în SUA să utilizeze procesorul Snapdragon 660, unul dintre modelele mid-range foarte bune, deci va oferi și expeirență de utilizare mai bună, dar va fi și relativ scump. Corespondentul pentru România ar fi Exynos 7885, care are tot 4 nuclee de putere și 4 economice, relativ aceeași putere ca modelul Qualcomm. Deocamdată nu știm dacă va veni în România acest model, dar așteptăm să aflăm pe 11 octombrie. În plus, el poate fi adus și cu Snapdragon, este o piață globală, oamenii aduc de pe Amazon, din China și din alte surse.

Conform PhoneArena, camerele foto vor avea senzori de 24 de megapixeli, 10 megapixeli, 8 și 5 megapixeli. Una va fi cu lentila ultra-wide pentru cadre largi, alt senzor ar putea fi folosit doar pentru efecte speciale precum adâncimea de câmp. Camera frontală pentru selfie rămâne și ea cea de 24 de megapixeli de la A7.

Ecranul Infinity are o diagonală de 6.3 inch cu rezoluție FHD+ (take that, Huawei!) și vor fi variante cu 4/6GB de RAM și 64/128/256 GB de stocare internă. Bateria noului model ar fi de 3.750 mAh. Rămâne de văzut și ce preț va avea acest model. Probabil se va duce destul de sus, iar modelul va concura cu altfe flagship-uri, având însă avantajul acestei camere foto deosebite.

Cei de la TechRadar spun că sursa nu este foarte credibilă, dar vă spun că și informațiile despre A7 păreau exagerate și s-a dovedit că erau de fapt reale. Samsung a trimis invitație pentru lansarea unui smartphone cu 4 camere. Iar în comunicatul A7 au reamintit că un astfel de telefon se lansează pe 11 octombrie. Deci părerea mea este că poate fi considerat confirmat oficial.