Samsung Galaxy A90 (SM-A905F) a fost dezvăluit pe surse de către Sammobile. Informații despre telefon circulau de ceva vreme, iar imaginea care arată mult prea bine ca să fie adevărată vine de aici.

Samsung Galaxy A90 (SM-A905F) detalii tehnice

Display: 6.41 inch, Super AMOLED
Procesor: Qualcomm Snapdragon 710
GPU: Adreno 616
RAM: 6 GB
Stocare internă: 128GB
Camere foto: 12+12 megapixeli
Camera selfie: 24 megapixeli
OS: Android 9.0 Pie
Interfața: Samsung Experience 9.0
Baterie: 4.000 mAh
Preț: 700 euro

Ce spun zvonurile

Se pare că Samsung Galaxy A90 (SM-A905F) este o actualizare pentru modelul Galaxy A9 2018. Modelul aduce câteva schimbări importante, dar are și un preț destul de mare. În primul rând sud-coreenii trec la noul design din 2019, cu un notch de tip „teardrop” dacă este să ne luăm după zvonuri. Probabil în imagine este un telefon Xiaomi sau ceva de genul ăsta, dar am lăsat imaginea ca să vă faceți o idee.

ads

Update: uitându-mă pe ecranele oficiale Infinity de la Samsung pare să fie modelul Infinity V.

Oricum, ecranul de tip Infinity chiar arată bine. Actualizez când vor apărea imagini mai concrete cu noul model, restul publicațiilor dau poze cu Galaxy A9 pe post de ilustrație.

Procesorul nou este mai performant decât la A9, este un Qualcomm Snapdragon 710, octacore cu două nuclee de putere Kryo 360 la 2.2 GHz, plus șase nuclee economice Kryi 360 la 1.7 GHz. Modelul anterior avea nuclee Kryo 260 din generație anterioară. Păstează cei 6GB de RAM și 128 GB de stocare internă. Plus evident card de memorie care poate aduce încă 512GB de stocare.

Se pare că au renunțat la ideea cu multe camere și acum pe spate se află o cameră foto duală cu senzori de 12 megapixeli, sper să iasă imagini cât mai bune cu ea. Camera foto frontală păstrează trendul de a maximiza specificațiile tehnice și are 24 de megapixeli, dar nu mă aștept să fie neapărat foarte bună.

Ecranul este ceva mai mare, are 6.41 inch pe diagonală și evident că au crescut și capacitatea bateriei la 4.000 mAh. Astfel, putem spune că modelul este peste Galaxy A9 2018 și ținând cont de design va fi un model destul de apreciat. Să vedem dacă vine oficial în România și la ce preț în lei.

Se pare că seria Galaxy A de la Samsung va avea și modele mai accesibile precum Galaxy A70 și Galaxy A50 dacă este să ne luăm după zvonuri. Terminalele din seria Galaxy M vor fi lansate întâi în India, o piață mare pe care Samsung vrea să fi mai competitiv. Nu cred că vom vedea Galaxy M în România.

O să urmăresc ce se întâmplă și actualizez acest articol dacă va fi necesar.