Telefonul pliabil Samsung, probabil botezat Galaxy F, va fi prezentat la evenimentul Unpacked odată cu lansarea Galaxy S10 , conform unui articol publicat de Wall Street Journal. Deocamdată rămâne un mister faptul că nu se vorbește despre Galaxy X fiind a zecea aniversare a seriei Galaxy S. Apple a lansat iPhone X la cea de-a zecea aniversare.

Sursa foto: LetsGoDigital

Conceptul de telefon pliabil Samsung a fost deja prezentat oficial la conferința dezvoltatorilor companiei în toamna anului trecut. Atunci dezvoltatorii de aplicații au putut afla și despre interfața nouă și cum vor trebui adaptate aplicațiile la noul gen de ecran.

Wall Street Journal spune de asemenea că evenimentul de lansare din 20 februarie se va desfășura în paralel la San Francisco și la Londra, lucru care s-a mai întâmplat în trecut cu ocazia lansărilor companiei.

Ca și în cazul Galaxy S10, probabil o să văd telefonul pliabil Samsung Galaxy F (sau cum se va numi oficial) la Mobile World Congress 2019 în Barcelona. Desigur că vă scriu imediat ce fac rost de el. Am văzut deocamdată primul telefon pliabil din lume, Flexpai, iar deși conceptul pare interesant pentru orice pasionat de gadgeturi, utilitatea sa reală va fi aproape de zero. În plus de asta, un astfel de dispozitiv va costa cu mult peste 1.000 de euro, deci va avea foarte puțini utilizatori reali. Cred că unii manageri și antreprenori vor vrea să aibă terminalul, dar cam atât.

Wall Street Journal mai explică faptul că numele final al telefonului pliabil Samsung nu a fost încă stabilit. Specialiștii companiei studiază în continuare variantele Galaxy F, Galaxy Fold sau pur și simplu Samsung Fold. La evenimentul din februarie vor fi lansate trei dintre modelele Samsung Galaxy S10, mai precis modelul ieftin Galaxy S10 E, modelul S10 simplu și S10 Plus. Varianta Galaxy S10 cu 5G va fi lansată mai târziu.

Se pare că lansarea Samsung prevăzută inițial pentru Barcelona, probabil pe 24 februarie cum se făcea de obicei, cu o zi înainte de Mobile World Congress, a fost devansată pentru că va fi lansat atunci un telefon pliabil Huawei. Așa că Samsung nu a dorit să concureze pentru atenția publicului și a mutat evenimentele mai devreme.

Mai repet și informațiile legate de prețuri, se pare că Galaxy S10 E, care este competitorul pentru iPhone XR în planurile Samsung, va avea un preț de 900 de euro. Asta înseamnă că Galaxy S10 va costa minim 1000-1050 de euro, Galaxy S10 Plus va avea un preț de 1100-1250 de euro, iar Galaxy F peste 1.500 de euro. S-au vehiculat diverse informații, dar este clar că vom vedea prețuri tot mai mari pentru noile modele.

Revin cu informații imediat ce aflu noutăți.