Samsung Galaxy F, telefonul pliabil confirmat deja de sud-coreeni, a apărut într-un video care pare oficial. Este dat pe surse, dar conceptul și realizarea sunt similare cu cele oficiale Samsung și nu pare să fie vreun clip de amatori.Lansarea Samsung Galaxy F – sau poate Flex, Folder, nu știm oficial – va avea loc tot pe 20 februarie 2019, urmărim live aici, odată cu lansarea Samsung Galaxy S10. V-am povestit deja într-un video ce cred eu despre modelele Galaxy S10.

Nu observasem astăzi știrile despre Galaxy F, dar am văzut știrea pe Facebook la colegii de la Zona IT. Încă de anul trecut se discută despre primele telefoane pliabile, iar Samsung mi-a confirmat, anul trecut la Mobile World Congress, că pregătesc telefoane în formate noi. De atunci, majoritatea rivalilor au lăsat să se înțeleagă că vor lansa astfel de modele. Cel puțin știm că vom avea telefoane pliabile Huawei și Sony, posibil și un terminal de la Google. Conceptul Xiaomi mi s-a părut foarte interesant. Să vedem dacă va fi lansat și practic.

ads

Detalii tehnice

Display (pliat): 4.85 inch
Display (desfăcut): 7.3 inch
Procesor: Exynos 9820
RAM: 4/6
Stocare: 256/512 GB
Baterie: 6.200 mAh (2x 3.100 mAh)
Camere foto: –
Selfie: –
Preț: 1.800 de euro

Alte informații despre Galaxy F

Practic, fiind o tabletă care se pliază, nu cred că va avea mare succes. Există fani Samsung care au declarat deja că sunt foarte interesați de model și da, rezolvă oarecum nevoia de a avea uneori un ecran mai mare pentru citit, pentru filme, pentru jocuri. Însă formatul nu este foarte bun pentru multimedia, iar autonomia nu are cum să fie bună. Ar trebui să aibă procesor de top, fiind un dispozitiv de top, practic însă ar trebui un procesor economic care să aducă autonomie, altfel s-ar putea să fie doar un concept de viitor.

Conform BGR, clipul ne arată și o viitoare tabletă Samsung, eu am văzut acolo oglinda smart pe care Samsung ne-a prezentat-o oficial la un eveniment la Milano, dar sunt și alte gadgeturi din viitor. Studio-ul de tatuaje fără operator uman și altele.

Clipul prezintă Samsung Galaxy F mai atractiv decât părea anul trecut când s-a prezentat proiectul. La conferința oficială a companiei părea doar un telefon gros compus din două corpuri, acum arată ca un super-gadget interesant.

Există și un zvon conform căruia Galaxy F va fi un smartphone de gaming, dar nu cred. Este posibil să aibă o ediție de gaming, dar cred că modelul principal va fi pentru oameni de afaceri. Și cred că la nivelul de top din business mulți vor adopda acest device în loc de un smartphone simplu. Evident, dacă va fi atât de subțire și arătos precum pare în clip. La 2.000 de euro nu cred că se vor vinde prea multe unități.

Vă țin la curent pe tema asta, deja mai sunt două săptămâni și vedem lansarea noilor terminale.