Cum vă scriam luna trecută, Samsung începe să învârtă morișca de zvonuri legate de Note 6, iar acum mișcarea anunțată pare logică. Pornim de la premiza că Galaxy S7 a generat deja vânzări peste așteptări pentru Samsung. Apoi știm că în septembrie este lansarea iPhone 7 și e clar că vor să fie primii.

Samsung-Galaxy-Note-6

Galaxy Note este o serie foarte iubită, iar utilizatorii așteaptă mereu ceva *wow* de la noile modele. Știm deja că Samsung Galaxy Note 6 va fi rezistent la umezeală, va avea suport pentru carduri de memorie microSD, iar camera foto nouă de la S7 va fi îmbunătățită pentru Note. De asemenea, va avea noul Android 6.0 și probabil un procesor optimizat.

Acum tot mai multe zvonuri vorbesc despre o lansare în vară. Anul trecut, în august, a fost lansată seria S6 Edge+, iar Note 5 a fost prezentat, dar nu lansat în Europa. Anul acesta la Barcelona am întrebat oficialii Samsung dacă va fi lansat un S7 Edge+, omul a răspuns: „nu pot nici să confirm, nici să infirm această informație”. Este posibil să vedem un S7 Edge+ în vară și un Note 6 la IFA Berlin. Este posibil, dar nu clar.

ads

Deja se speculează că Samsung a făcut niște reduceri pentru Note 5 și că asta înseamnă o lansare înainte de termen pentru Note 6. La început nu credeam informațiile, dar cum spuneam, încep să aibă logică în context. Probabil că Samsung va merge pe aceeași rețetă, mici îmbunătățiri ici și colo. Anul trecut terminalele au avut câteva probleme mari, precum lipsa unui slot microSD, dar și bateria integrată. Acum rezolvă aceste probleme și poate vor face Note disponibil în Europa, așa că este garantată o creștere a vânzărilor. Cu cât este prezentat mai rapid, cu atât se fac mai multe vânzări înainte de noua generație Apple. Doar cei de la Apple n-au niciun motiv să devanseze lansările, tocmai au lansat iPhone SE și merge bine, chiar dacă nu e un record de vânzări.

Cea mai mare problemă deocamdată pentru Samsung rămâne connectorul USB 2.0, care este necesar penturu Gear VR. Au păstrat mufa pe Galaxy S7, deși rivalii au trecut la USB Type-C și o viteză de transfer net mai mare. Probabil că și Note 6 va păstra această mufă. USB 3.1 a fost o bătaie de cap pentru toată lumea, mufa foarte mare cauzând probleme telefoanelor, iar creșterea de viteză era discutabilă. Acum și la Type-C există posibilitatea ca laptopul sau desktop-ul utilizatorului să nu suporte Type-C și prin adaptor se pierde viteza. Dar și să rămâi la USB 2.0 este o problemă.