Samsung Galaxy Note 7 este unul dintre cele mai așteptate modele din 2016, aduce multă tehnologie nouă și un design special. Va reuși compania sud-coreeană să entuziasmeze iar publicul? Ca utilizator de Note, cred că da.

samsung galaxy note 7

Galaxy Note 7

Samsung a decis să sară peste generația 6 de la Note pentru ca denumirile Galaxy S și Note să fie aliniate, spun sursele care au dezvăluit noua denumire. Anul acesta s-a lansat Galaxy S7, oamenii vor să lanseze Note 7. Decalajul era unul istoric, deoarece lansarea Samsung Galaxy Note a fost în 2011, când pe piață era deja Galaxy S2. Atunci le-a venit ideea cu ecranul mare și cu stylus. Și mie mi se părea aberant la ora aia, dar de la Note 2 am devenit fan Note și am utilizat de multe ori terminalul. Acum folosesc Note 4 pentru că Note 5 nu are suport de carduri microSD. Speram într-un Note 6 mai bun, dar se pare că vorbim deja despre Samsung Galaxy Note 7.

lansarea oficială Samsung Galaxy Note 7 va fi pe 2 august, iar anul acesta terminalul este rezistent la apă ca și Galaxy S7. Modelul nou are dotări foarte bune. Va avea iar ediție Edge și cum ecranul curbat este tot mai admirat, cred că vor fi mulți cumpărători. Cei care sunt mai pragmatici, vor economisi 100 de euro și vor avea un Note 7 normal. Ecranul este anul acesta de 5.8 inch, Super-AMOLED, cu rezoluție 2K (2560×1440 pixeli).

ads

Legat de procesor, deși se anunța că va avea Snapdragon 820 / Exynos 8890, au apărut noi zvonuri. Se spune acum că Note 7 va avea Snapdragon 823, o variantă modificată, care este quad-core cu două nuclee la 1.6GHz și două la 2.1GHz. Performanțele lui ar fi cu 18% peste Snapdragon 820. Pe de altă parte, acest produs era anunțat pentru 2017, iar eu nu cred că Qualcomm vor devansa lansarea special pentru Samsung. Pe de altă parte, sud-coreenii ar putea modifica Exynos 8890 de la S7 pentru a avea specificații mai bune.

Samsung Galaxy Note 7 va avea cu siguranță 6GB de RAM. Pentru că oamenii cred că memoria RAM suplimentară este necesară și pentru că producătorii chinezi au lansat telefoane cu 6GB de RAM. Este posibil să vedem versiun cu 4GB de RAM și 6GB de RAM, dar nu cred, mai degrabă cred că toate vor avea 6GB de RAM.

Camera foto va fi de tip nou, Samsung renunță acum la megapixelii adăugați pentru a utiliza senzori de calitate mai bună, optică mai bună, stabilizare și procesare software mai bună. Au făcut treabă bună cu Galaxy S7, este printre cele mai bune smartphone-uri la fotografie, de ce nu ar fi și Note 7 la fel de bun… Probabil va avea tot camera de 12 megapixeli, dar cu alte avantaje tehnice.

Dacă se confirmă și zvonul că va avea baterie integrată de 4.200 de mAh, cred că are șanse să fie telefonul anului. Practic, ar trebui să renunțe la pretenția de a fi subțire, dar în schimb ai avea suficientă autonomie pentru un monstru cum este Note. la Note 4 am baterie de 3220 mAh, iar la Note 5 a scăzut la 3020 mAh, pentru a face terminalul subțire (alt motiv pentru care am cumpărat 4 și nu 5). Dar cum tehnologia litiu-ion a mai evoluat, iar ecranul Note 7 e mai mare, putem vedea iar de 3200, poate 3500 mAh. Dar totuși 4200 mAh mi se pare mult prea mare.

Legat de prețul Galaxy Note 7 nu au fost încă discuții, dar să nu uităm că Galaxy S7 a fost un pic mai accesibil decât S6, iar trendul s-ar putea menține și la seria Note.