Samsung Galaxy S5 se va lansa la Mobile World Congress 2014 și vom vedea telefonul în magazine pînă la finalul lunii februarie. Se confirmă majoritatea detaliilor tehnice pe care le anunțasem aici. Am aflat azi alte câteva detalii dincolo de data lansării. Anunțul oficial va fi pe 24 februarie la Unpacked 5 și am să vă scriu live de acolo. Se pare că se confirmă deocamdată doar versiunea standard și nu sunt cunoscute multe detalii despre eventuala variantă premium / metalică.

Samsung Galaxy S5 lansarea

Sursa foto e aici.

ads

Poza a fost dată pe site-ul operatorului O2 Germania. Probabil va ajunge și la noi cam în aceeași perioadă, pentru că Samsung nu este Apple.

Prețul Samsung Galaxy S5 va începe de la 600/650 de euro, am să vă dau detalii lunea viitoare de la eveniment. Modelul premium ar putea avea un preț de 800 de euro.

Ecranul nu este 2K, se pare că este un Full HD de 5,2 inch. Este posibil ca versiunea premium, sau Galaxy S5 Prime, să aibă ecran 2K (adică – 2.560 x 1440 pixeli )Autentificarea va fi cu amprentă, ca la iPhone 5S, nu cu scanner de retină (exact cum scriam).

Camera foto este de 16 megapixeli, iar corpul telefonului este rezistent la apă (waterproof, nu water rezistant).

Design-ul Samsung Galaxy S5 este similar cu S3/S4 ușor rotunjit pe colțuri, iar versiunea standard rămâne din plastic.

Terminalul vine cu Android 4.4 KitKat și cu noua interfață detaliată în articolul anterior.
Procesorul pare să fie Qualcomm Snapdragon S800 quad-core la 2,5Ghz, 3Gb RAM și Adreno 330 – configurație care concurează cu Note 3, dar rămâne de văzut dacă va concura real cu acest gigant. Cel mai mare semn de întrebare rămâne în privința bateriei/autonomiei. Deocamdată.