Samsung Galaxy S7 a fost menționat deja de multe ori după lansarea Galaxy S6, dar încep să apară primele detalii tehnice și speculații credibile privind lansarea. Este normal, în ziua de astăzi datorită competiției acerbe pentru public și SEO, se scrie despre S7 înainte să se lanseze S6, doar ca să existe acolo un articol indexabil de către Google. Am refuzat să scriu pe parcursul anului speculații despre S7, dar acum apar informații care par să aibă ca sursă oameni din companie.

samsung-galaxy-s7

Imaginea este un concept, nu putem ști acum cum va arăta Samsung Galaxy S7.

Samsung Galaxy S7

Circulă iar zvonul că Samsung, datorită vânzărilor slabe de S6/S6 Edge și Note 5/S6 Edge+ se  va devansa lansarea oficială. Că Samsung va aduce Galaxy S7 mai devreme decât trebuia – normal ar fi în luna februarie 2016, la Mobile World Barcelona. Că lansarea ar fi în toamna asta sau spre final de an. Personal nu cred. Cred că vor să lanseze un produs finit, bine făcut și care să nu dea rateuri. Se tot zice că va avea Snapdragon 820, sunt multe modele care se anunță cu noul chipset Qualcomm. Întrebarea rămâne: va fi atât de bun pe cât zic oficialii companiei sau va fi un nou eșec? Pînă nu trimit Snapdragon 820 la parteneri și nu vedem testele reale, nu putem ști.

Dacă Snapdragon 820 ar fi gata anul acesta, cât timp le va trebui pînă termină telefonul? Iarăși, vorbim de luni, au nevoie de stocuri pentru că vor fi vânzări oricum. Dacă vor să revină în forță, vor avea nevoie de atuuri puternice și stocuri și mai mari. Nu ca la Note 5, care încă nu este oficial în Europa, doar pe la magazine care îl aduc pe sub mână.

Samsung Galaxy S7 ar urma să revină la povestea cu două variante. Una cu procesor Snapdragon 820 pentru US, alta cu procesor Exynos pentru zona europeană și asiatică. Aici sunt două probleme mari pentru Samsung. Una că la S6/Note5 au pus Exynos și au câștigat bani pentru divizia de componente hardware în detrimetul Qualcomm, alta că vor fi clienți care vor Exynos, procesoarele Samsung fiind mai puternice în mod tradițional, dar care nu vor găsi modelul și nu vor putea folosi corect tehnologia 3G/4G fiind alte standarde în Asia. De asemenea, o astfel de decizie va duce la pierderi pentru divizia hardware a Samsung.  Scenariul poate fi real însă, dacă americanii nu au cumpărat noile telefoane. Dacă publicul american vrea procesoare Qualcomm, decizia ar putea fi benefică și pentru Samsung.

Alt zvon este legat de ecranul Samsung Galaxy S7, care ar urma să aibă rezoluție 4K. Deja avem pe piață primul telefon cu ecran 4K, Xperia Z5 Premium. Cu toate astea, cei de la Sony au fost nevoiți să explice, cu jumătate de gură, că ecranul nu este 4K non-stop, că asta ar consuma toată bateria rapid. El merge în rezoluție 4K doar la vizionarea de filme 4K. În rest este Full HD. Nici măcar 2K ca la telefoanele Samsung. Modificarea de interfață ar fi fost complicată… Este cu dus întors. Practic doar un beneficiu de marketing și nu unul real pentru utilizator. Sunt curios dacă Samsung va face acest pas spre ecran 4K. Diferența între 2560×1440 pixeli și 3840×2160 de pixeli pe un ecran de 5.x inch este invizibilă pentru ochiul uman. Sunt alte caracteristici care chiar contează, luminozitate, densitate, spectrul de culori redat…

Noile procesoare fiind construite din start pentru eficiență energetică, ca și platformele software noi, probabil că Samsung nu va mări capacitatea bateriei, din contră, ar putea urma modelul Apple. Design-ul este pe primul loc, pentru baterie au încărcare rapidă și încărcare wireless, deocamdată vom rămâne cu avantajele astea.

Camera foto ar putea rămâne deocamdată pe 16 megapixeli, Samsung tocmai a anunțat că a lansat în producție un senzor de acest gen, mai mic decât cel de anul anterior, dar ei zic că este mai performant. Probabil vor să elimine formatul mare al camerei foto de pe spate, dar dacă rezulatele vor fi slabe, va fi un impact asupra vânzărilor.

Legat de stocare, eu zic că este timpul ca Samsung să revină la carduri microSD. Era un atuu principal față de Apple, pe care anul ăsta l-au pierdut, iar vânzările sunt cum sunt. Eu cred că slotul de card și bateria integrată au cauzat aceste probleme pentru sud-coreeni.