Samsung Galaxy Xcover 3 continuă seria de terminale rezistente, dar din păcate nu depășește nivelul de „Dorel”. Spre deosebire de Xcover 2, care aducea îmbunătățiri mari față de primul model, versiunea 3 mi se pare slăbuță. Cu toate acestea, știu că are fani, așa că vă prezint toate detaliile.

 

Samsung Galaxy Xcover 3
Samsung Galaxy Xcover 3

Samsung Galaxy Xcover 3

Terminalul rezistent are un ecran de 4,5 inch, cu rezoluția minimă 800×480 pixeli. De asemenea, procesorul este quad-core, dar la 1,2Ghz. Ca să fiu mai explicit, aproape nu poți face nimic cu el, pentru că nu va merge corect, iar afișajul este varză. De notat că au pus 1,5GB de RAM, deci după ce consumă Android vă rămân vreo 700MB pentru aplicații.

Camera foto pe spate este de 5 megapixeli, iar cea frontală de 2 megapixeli. Din punctul meu de vedere nu mai este un telefon pentru cei care merg pe munte și au activități în natură, ci vrea doar să intre pe nișa sensibilă a terminalelor pentru angajații din depozite, cei de la Enel care urcă pe stâlpi și așa mai departe. O nișă restrânsă, unde nici măcar Motorola nu a mai reușit să aibă succes.

Samsung Galaxy Xcover 3
Samsung Galaxy Xcover 3

E adevărat, design-ul este îmbunătățit, ăsta fiind cel mai important atuu al noului model. Bateria este de 2.200 mAh, probabil vă ține cam 8 ore de utilizare normală. Iar Android este versiunea 4.4, Samsung anunțând că actualizarea la 5.0 va fi realizată ulterior. Memoria internă este de 8GB și are slot pentru carduri de memorie.

Samsung Galaxy Xcover 3 este certificat IP67 pentru rezistență. Poți face fotografii și clipuri sub apă, rezistă la apa de mare sărată. Dar cu siguranță cu 5 megapixeli nu prea ai ce face …

Tocmai s-a anunțat și modelul S6 Active, probabil el este poziționat pentru consumer.

Via Slashgear