Samsung Galaxy S 4 Zoom este numele neoficial al unui smartphone sud-coorean al cărui principal atuu ar putea fi camera foto de 16 megapixeli, conform Sammobile. Terminalul nu va avea însă caracteristicile lui S 4, deci ar fi mai corect să-i spunem Galaxy Zoom. Oamenii s-au prins că buzz-ul creat în jurul tentativelor gen Nokia Pureview sau ultra-pixelii HTC One ar putea genera vânzări pe nișa foto. Dar deocamdată i4s rămâne lider. Oricum, Samsung au atacat nișa asta cu Galaxy Camera, care avea și 3G integrat. Dar acum vor smartphone dedicat.

Samsung Galaxy S 4

Samsung Galaxy S 4 are o cameră foto ok, dar nu strălucește.

Modelul prezentat azi „pe surse” ar putea avea un senzor de 16 megapixeli. Totuși nu cred că doar megapixelii fac diferența și mai ales pasionații de fotografie trebuie să știe acest lucru. Senzorul ar putea fi exact cel de pe Galaxy Camera în alt body acum. Ecranul are diagonala de 4.3 inchi, de asemenea similar cu cel de la camera foto Android.

ads

Ar putea avea procesor dual-core și 1GB de RAM. De asemenea, include 8GB pentru stocarea datelor și slot de carduri de până la 64GB. Dispune de Bluetooth, de WiFi și GPS, evident Android Jelly Bean.

Terminalul ar urma să fie prezentat oficial în iunie sau iulie, să fie lansat înainte de perioada de vacanță.

Sper să vină cu inovații la nivel de software, poate o soluție optică diferită… altfel, degeaba megapixelii 🙂