Samsung a ratat ocazia să numează Note 8 cu numele Phoenix, așa că au un alt nume de cod: Baikal. Probabil lucrează la o tehnologie de răcire fără precedent, Baikal fiind un lac din Siberia.

Deocamdată știm oficial că Samsung nu abandonează seria Note, în ciuda accidentului de anul trecut. Lansarea ar putea fi și ea amânată, Note 8 s-ar putea lansa în toamnă la IFA Berlin și nu în august cum s-a întâmplat cu Note 7. Samsung ar putea folosi acest timp suplimentar pentru a testa mai riguros terminalele de anul acesta.

Deocmadată avem doar speculații legate de Note 8, prima spune că va fi primul smartphone Samsung cu ecran 4K. Compania sud-coreeană a lansat primul său ecran QHD (2560×1440 pixeli sau 2K) împreună cu seria Note, iar acum poate a realizat un ecran Super AMOLED 4K care să nu consume toată energia bateriei, cum făcea ecranul de la Sony Xperia cu display 4K. Ar fi o premieră și un plus de marketing pentru Samsung, dar la capitolul utilitate reală nu ar plusa deloc.

Cineva spunea că ar putea avea prima cameră foto duală, dar am observat că Samsung nu pare să adopte nici la S8 camera foto duală, de ce ar face-o la Note 8? Este posibil și da, ar fi un factor de marketing, dar iar, este greu de crezut că modifică design-ul lor clasic pentru un modul cu cameră foto duală. Mai degrabă cred că va împrumuta din design-ul Galaxy S8, dar cu o notă de seriozitate, Note fiind un terminal business. Imaginea este destul de relevantă.

Sursa.