Se apropie lansarea Samsung S8 și încept să apară detaliile finale, precum culorile în care va fi disponibil, prețul final și alte tehnologii noi aduse. Nu va fi un telefon revoluționar, dar cu siguranță este cel mai așteptat smartphone din 2017. Bine, alături de iPhone 8 sau Note 8.

Samsung S8 – variante de culoare

Credit foto: Evleaks.
Poza asta ar arăta versiunile de culoare Galaxy S8. Cel albastru pare ok, dar celelalte sunt cam artistice… ca să zic așa.

Am pus de mult timp la un loc toate detaliile Galaxy S8. Aș mai repeta doar faptul că va fi disponibil în magazine abia din aprilie. Și acum, să vă dau restul detaliilor.

Samsung S8 – preț

Au circulat multe informații contradictorii privind prețul Samsung Galaxy S8. S-a spus inițiat că va fi mai scump decât Galaxy S7 în momentul lansării. Samsung trebuie să acopere pierderile de la Note 7, de asemenea, trebuie să investească pentru testarea mai bună a telefoanelor, dar și pentru reciclarea celor cu probleme. Una peste alta, Samsung trebuie să câștige mai mulți bani așa că S8 va fi un telefon bun, dar scump.

Cele mai recente informații arată că Galaxy S8 va avea un preț de 800 de euro, iar Galaxy S8 Plus va costa 899 euro. Bine, variantele de bază cu 32 sau 64GB, cât vor avea, pentru că nu vor mai fi sigur variante cu 16GB. Samsung S8 va fi lansat oficial împreună cu noul headset Gear VR special realizat pentru el. De asemenea va fi o nouă cameră 360, dar și un dock pentru birou, pentru a susține utilizarea ca mini-computer.

Tehnologii noi

Samsung Galaxy S8 are un asistent virtual pe nume Bixby. Mie îmi pare un nume englezesc, de genul “Ask Jeeves” dacă mai ține cineva minte, mă trimite cu gândul la bancurile cu Sir și John. Dar se pare că numele Bixby a fost confirmat. Detaliile apar în codul software, la serviciile vocale. Oricum, sincer vă spun, nu văd cine utilizează intens aceste servicii pentru altceva decât pentru distracție. Sau din plictiseală. De câte ori am încercat să fac ceva util cu Siri, nu se poate. Un astfel de asistent este util la volan, când poți da comenzi să facă poze sau să filmeze sau să navigheze fără să mai atingi telefonul. Dar nu se poate, sunt făcuți doar pentru a răspunde tâmpenii, nu pentru a face ceva.

Recunoaștere facială sau scanner de iris? Sau poate chiar ambele. După discuțiile privind un scanner de iris, care a fost pe Note 7, dar nu a ajuns să fie folosit, acum ideea revine la S8. De asemenea, se zvonește că va avea recunoaștere facială, că veți putea debloca terminalul sau veți putea confirma plățile online doar cu fața. Sună interesant, dar să vedem cât de sigură este tehnologia.

Camera foto va permite realizarea de imagini la 1.000 de cadre pe secundă. Deși tehnologia probabil există, sunt limitate cazurile în care așa ceva ar fi chiar util. Două camere frontale ar putea fi utile, sau mai bine zis ar permite diverse efecte pentru selfie sau pentru video. Dar 1000 fps sunt utile doar la filme super-slow-motion, unele sigur că sunt interesante, genul cum cade picătura de apă.

Samsung S8 se va lansa pe 29 martie, urmăresc evenimentul și vă scriu live pe blog.