Samsung Galaxy S8 va fi prezentat oficial pe 29 martie, dar va fi disponibil comercial pe 21 aprilie, conform unui nou zvon. Mai citisem zilele trecute ceva despre o amânare, dar era tot pe surse și am zis că nu are rost să preiau tot. Dar acum se pare că vor lungi testele sau pur și simplu vor să creeze o așteptare mai mare pentru noul terminal.

Credit foto: Concept phones.

După cum știm, lansarea din 29 martie este oficială, a fost anunțată de Samsung la Mobile World Congress 2017. V-am arătat și invitația aici. Toate detaliile tehnice Galaxy S8 sunt aici.

Noul zvon spune că Samsung va deschide pre-comenzile pentru Galaxy S8 și modelul S8+ din 10 aprilie, iar livrarea terminalelor se va face din 21 aprilie. Atunci se vor găsi în magazinele partenerilor modelele Galaxy S8.

Modelele vândute în SUA, China și Japonia vor avea procesor Snapdragon 835, iar modelele care ajung în Europa vor avea procesor Exynos 8895.

Dezvăluirea de azi este făcută de Ming-Chi Kuo, analistul care prezice mereu lansările Apple. El însă doar confirmă acum această informație dată de Evleaks. Deci fie este o informație venită din două surse, fie a preluat informația fără să citeze sursa. Analistul confirmă și știrea cu ecranele Galaxy S8, primul cu ecran de 5.8 inch, iar al doilea cu 6.2 inch. Datorită marginilor subțiri terminalele rămân oarecum compacte. Să vedem cum se vor simți în mână… Ecranele ar avea însă o rezoluție mai mare decât 2K, respectiv 2,960 x 2,400 pixeli. Ceea ce ar permite redarea acelor imagini de o calitate incredibilă, dar ar putea face dificilă redarea unor aplicații care nu se pliază perfect pe noua dimensiune.

Modelul mic va avea baterie de 3.000 mAh și cel mai mare de 3.500 mAh, sperăm la o autonomie mai bună. Mai multe detalii vom afla însă abia pe 29 martie, când vedem oficial lansarea Samsung Galaxy S8. O să urmăresc evenimentul și vă scriu, ca de obicei, pe blog.