Telefonul rezistent la apă, praf și căderi, Galaxy Xcover 4, a fost lansat oficial. Terminalul rămâne cu dotări tehnice modeste și va fi în magazine abia din aprilie.

Galaxy Xcover 4

Detaliile anunțate sunt chiar conforme cu ceea ce scriam pe surse. Ecranul este de 5 inch cu rezoluție 720p, procesor quad-core la 1.4 GHz, 2GB de RAM, 26GB de stocare și slot de carduri, iar bateria integrată este de 2.800 mAh. Samsung spune că are un design mai subțire și este mai ușor decât Xcover 3.

Ei pun accent pe certificările militare, MIL-STD 810G , dar și pe clasicul standard IP68. De asemenea, Galaxy Xcover 4 vine cu aplicația de securitate Samsung Knox, acum actualizată la o versiune mai nouă. Camera foto de pe spate este de 13 megapixeli, iar frontala este de 5 megapixeli.

Deși în mai multe locuri scrie că a fost lansat la Mobile World Congress, terminalul nu a fost prezent anul acesta la MWC. De asemenea, nu am găsit pe site-ul Samsung despre el, dar publicațiile au citate de la un oficial Samsung, deci este clar că au primit vreun comunicat de presă. Ascultați declarați asta, semnată Jean-Daniel Ayme, corporate VP Samsung al diviziei mobile din Europa: “Xcover 4 este o demonstrație a inovației Samsung, având o gamă largă de dotări care îl fac unealta perfectă pentru a lucra în orice mediu, dar îmbrățișând caracteristicile Galaxy”. E clar, comunicat de presă.

Seria Xcover a devenit cunoscută pentru că terminalele rezistau la apă, praf, căderi. Erau preferate de cei care ies în natură, merg la piscină des, merg în vacanță des. Dar pînă și oamenii care ies des în natură s-au plictisit de dotări tehnice atât de slabe. Procesor la 1.4GHz și 2 GB de RAM era perfect acum 3-4 ani, astăzi este complet depășit.

Deși s-a anunțat disponibilitatea în Europa de luna viitoare, nu știm la ce preț va veni noul Xcover. Probabil undeva la 400-500 de euro, complet nejustificat la acest nivel de preț. Găsiți astăzi terminale mult mai rafinate de la competitorii chinezi.