Căutați un smartphone ieftin? Huawei P10 Lite nu a fost anunțat oficial, deocamdată avem doar P10 și P10 Plus, dar un magazin a listat produsul la un preț de 349 euro, foarte ok pentru ceea ce va oferi. Ca de obicei, știm pe surse cam care sunt dotările tehnice ale noului smartphone ieftin.


Sursa foto.

În fiecare an, modelul Lite reprezintă cea mai bună alternativă pentru fanii Huawei, aduce o parte din funcțiile modelului scump, dar la un preț mai bun. De asemenea, are un design interesant, dotări bune, este mai subțirel și mai ușor. Pentru cei care nu au nevoie de vârf de gamă, este un telefon excelent.

Smartphone ieftin: P10 Lite

Huawei P10 Lite ar urma să aibă același ecran de 5.2 inch Full HD, cameră foto de 12 megapixeli, dar una singură, procesorul HiSilicon Kirin 655 cu 4 GB de RAM, stocare internă de 32GB. Camera foto frontală este de 8 megapixeli, iar bateria integrată este de 3.100 mAh. Terminalul are practic și performanțe medii, dar și autonomie, iar prețul de 349 euro ar trebui să fie la noi sub 1.590 de lei.

Anul trecut după succesul Huawei P9, compania a vândut milioane de unități din modelul P9 Lite. Asta venea după un an de succes cu P8 și modelul corespunzător de P8 Lite. La generația 8 însă Huawei nu era atât de cunoscut, dar după lansarea modelului P9 cu tehnologie Leica, toată lumea a auzit de noua vedetă a industriei mobile.

Huawei P10 Lite vine cu Android 7.0 din fabrică, iar terminalul este de asemenea dual-SIM. Dar dacă vreți să folosiți un card de memorie veți renunța la un SIM. Cardurile microSD se pun direct pe slotul al doilea și permit creșterea stocării cu pînă la 256GB.

Din păcate nu avem acum data oficială de lansare pentru Huawei P10 Lite, dar nu cred că va mai întârzia mult. P9 Lite a fost lansat în aprilie, am putea vedea o lansare similară. Dar să nu uităm că anul trecut P9 a fost lansat tot în aprilie, iar anul acesta P10 a fost lansat în februarie. Așa că am putea vedea și o lansare P10 Lite mai rapid.

La prima vedere, mi-a plăcut faptul că a păstrat senzorul de amprentă pe spate. Vă povestesc eu mai multe în review-ul P10.