Lenovo pregătește o serie de terminale mai ieftine, Moto C, care aduc funcții de bază și dotări bune la un preț mai accesibil pentru marele public. Informația este pe surse, vom vedea dacă se confirmă sau nu.

După modelul seriei G, noua serie C de la Moto va avea două tipuri de telefoane, unul Moto C mai ieftin și slab dotat și Moto C Plus cu dotări mai bune. Se pare că Plus nu va avea în acest caz și un ecran mai mare, sau poate s-au încurcat zvonurile. Moto C va avea ecran de 5 inch cu rezoluția clasică 854 x 480 pixeli, iar Moto C Plus are ecranul de 5 inch cu rezoluție mai bună, respecitv 720p. Moto C are o ediție entry-level care vine doar cu rețea 3G, iar cea mai bună are și 4G, iar Moto C Plus are doar ediție 4G. De asemenea, ambele vin din fabrică cu Android 7.0 Nougat.

Modelele ieftine din seria Moto C vor utiliza procesoare ieftine de la Mediatek, renunțând astfel la Snapdragon-ul cu care veneau modelele ieftine Moto din anii anteriori. Nu avem clar modelele, dar se pare că este procesor quad-core care variază de la 1,1 GHz la modelul entry la 1.3GHz pentru cel de top. Se pare că este vorba despre un procesor pe 32 de biți pe care Lenovo l-a cumpărat probabil la solduri. De asemenea, primul are 1GB de RAM și cel mai bun 2GB de RAM, sigur se simte diferența. Moto C va avea o baterie integrată de 2.350 mAh, iar Moto C Plus vine cu o baterie de 4.000 mAh, care sigur va crește autonomia terminalului. Mai multe detalii nu sunt disponibile la ora actuală. De asemenea, trebuie să așteptăm pînă când vom vedea și prețurile acestor modele. Estimez că trebuie să înceapă pe la 99 de dolari, altfel nu vor avea succes cu această serie.

ads

Sursa