Qualcomm Snapdragon 768G a fost lansat oficial și este o versiune îmbunătățită a lui Snapdragon 765. Este un procesor puternic și rapid, dar care nu atinge performanțele lui Snapdragon 865.

Detalii tehnice Qualcomm Snapdragon 768G

Nuclee: 1 x Kryo 475 Prime CPU (A76-based) la 2.8GHz + 1 x Kryo 475 Performance CPU (A76-based) la 2.2GHz + 6 nuclee A55 la 1.8GHz
Producție: 7 nanometri EUV (Samsung)
Modem: Qualcomm Snapdragon X52 5G
GPU: Qualcomm Adreno 620 GPU
DSP: Qualcomm Hexagon 696 Processor
Memorie: LPDDR4x 2133MHz, 4x16bit memory / 17.0GB/s
WiFi: 802.11ax (Wi-Fi 6-ready)
Bluetooth: v5.2
Încărcare rapidă: Qualcomm Quick Charge 4+, Quick Charge AI

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Qualcomm.

Lansarea Qualcomm Snapdragon 768G

â

Qualcomm se numără printre marile branduri din industria IT care au observat că toate lansările legate de gaming se bucură de mare succes. Anul trecut lansaseră modelul Snapdragon 730G, optimizat pentru jocuri video. Fiind mai ieftin decât Snapdragon 855, dar destul de puternic, a fost adoptat în multe configurații cu raport calitate/preț foarte bun. Iar anul acesta Qualcomm deja a lansat Snadpragon 765G, o alternativă foarte bună la 865. Deja Sony și LG au declarat că 865 este prea scump și au optat pentru variante mai ieftine.

Compania americană o duce foarte bine datorită a doi factori: Samsung a abandonat Exynos și în ciuda faptului că aveau succes, după ce au preluat producția Qualcomm procesoarele proprii au trecut pe linie moartă. Fără Exynos care să concureze, Snapdragon dictează acum. Apple are alte procesoare complet diferite și deseori spulberă Qualcomm în testele de performanță, dar apoi compania revine cu versiuni noi, așa că nu este o mare problemă. MediaTek continuă să aibă produse bune și produse care au problemele tehnice, așa că nu va concura niciodată real Qualcomm.

Așa că anul acesta Qualcomm a anunțat Snapdragon 768G, care este 5G și destinat pasionaților de jocuri video. El are nucleul principal tactat la frecvențe mai mari decât 765G, la 2.8GHz față de numai 2.4 GHz pentru 765G. Performanța este cu 20 procente mai mare promite compania americană. De asemenea, procesorul grafic este cu 15 procente mai rapid, suportă ecrane cu 120Hz cum sunt pe cele mai moderne terminale smartphone.

Pe lângă frecvențe și nuclee, noul procesor este actualizat la nivel hardware. Este compatibi cu WiFi 6 (802.11ax) și cu Bluetooth 5.2, față de 5.0 la versiunea anterioară. Este printre primele care va aduce drivere grafice actualizabile. De asemenea suportă camere foto de 64 de megapixeli, care vor fi un hit pe astfel de telefoane mai accesibile.

Mai sunt și alte tehnologii noi, precum Snapdragon Elite Gaming, care permite readerea imaginilor din joc fără sacadări și întârzieri. Include de asemenea a cincea generație de Qualcomm Artificial Intelligence (AI) Engine.

Via: FoneArena