Google Pixel 2, următoarea generație a telefonului Google, nu va mai aduce și noul procesor Snapdragon 836. Se zvonea zilele trecute că vom vedea rapid Snapdragon 840 sau chiar 845, dar cred că Qualcomm va păstra aceste denumiri pînă anul viitor și părea logic ca după 835 să lanseze 836, așa cum a făcut anul trecut (820 și apoi 821).

Google Pixel este următoarea fază a proiectului Nexus. Dacă inițial Google începuse cu un telefon ieftin și puternic, capabil să concureze marile terminale de pe piață, la un cost redus, apoi a renunțat la idee și a făcut din Nexus un adevărat iPhone. Au ales brandingul Pixel tocmai pentru a evidenția această schimbare, de la model accesibil la un telefon care să fie și profitabil. Cred că primul Pixel a fost pe plus, s-a găsit greu, iar utilizatorii săi sunt super-mulțumiți, am cunoscut mai mulți și toți spun că merită toți banii.

Google Pixel 2 va aduce un design mai rafinat, ecranul cu margini subțiri de pe celelalte telefoane de top, va avea putere hardware maximă, probabil 6 sau chiar 8 GB de RAM și o cameră foto fără egal. Se zvonea mai devreme că vor fi două ediții, respectiv Google Pixel 2 normal, făcut tot de HTC, care va fi aproape de HTC U11, dar mai puternic, precum și un Pixel XL 2, care este făcut de LG, urmând a avea caracteristici de la LG G6. Probabil și camera foto duală și alte elemente specifice. Totuși, tind să cred că va fi un smartphone de top 10 pentru a doua jumătate a acestui an.

Snapdragon 836  a fost dezmințit pe surse, nu urmează să fie un pic mai puternic decât prima variantă, cu mici modificări, fiind destinat terminalelor de top din a doua parte a anului. Creșterea de performanță este de circa 10 procente. Probabil Note 8 va avea și el acest procesor și va fi folosit și pe alte terminale de top. Prevăd o variantă OnePlus 5T, care să aducă procesor de top, dar și alte modele de la ceilalți producători.

Rămâne de văzut pe parcursul anului dacă se confirmă zvonul, dar cred că nu mai avem prea mult de așteptat.