Sony Xperia 1 III a fost dezvăluit înainte de lansarea de mâine. Sony a anunțat oficial un eveniment pe 14 aprilie. Specialiștii așteaptă două sau trei modele noi din seria Xperia.

Sony-Xperia-1-III-leak

Specificații Sony Xperia 1 III

Display: 6.5 inch, OLED , 21:9, 3840×1644 px
Procesor: Snapdragon 888
GPU: Adreno 660
Memorie: 8 / 12 GB RAM
Stocare: 256 GB UFS 3.1 + MicroSD
Baterie: N/A
Camere foto: N/A
Camera selfie: N/A
Preț: 999 euro

Ce știm despre Sony Xperia 1 III

Sony își va anunța mâine flagship-ul pentru 2020, Sony Xperia 1 III. Este a treia actualizare a seriei Xperia 1 și păstrează cam toate caracteristicile premium. O serie de poze care par să fie aproape de setul de poze de PR a fost publicat deja de AndroidNext, dezvăluind mici modificări vizuale. Viitorul flagship arată în linii mari la fel ca predecesorul său, Sony Xperia 1 II.

Sony are cel mai conservator design pe scena smartphone-urilor, scrie PhoneArena. Totuși, ei au adoptat primii ecranul 21:9 și în ciuda protestelor fanilor nu au abandonat această direcție. Totuși, este de așteptat ca anul acesta Sony să pună mai mult focus pe camera foto și să aducă tehnologia de la divizia de fotografie pe terminalele mobile.

Modulul de cameră foto din spatele dispozitivului este semnificativ mai lung decât înainte. Am putea trage concluzia că va folosi anul acesta senzori mai mari și camere mai puternice. După zvonurile care circulă online, una dintre camerele foto ar trebui să fie un obiectiv periscop pentru un zoom mai mare.

Periscopul va fi denumit Cyber-shot, care este brandul liniei de camere digitale de tip “point-and-shoot” de la Sony. Au mai folosit brandul pe telefoane mobile pe vremea când compania lansa încă telefoane în parteneriat cu Ericsson. Nu știm însă ce alte tehnologii vor mai veni de la divizia de fotografie.

Alte informații pe surse

Conform unor zvonuri neoficiale, Xperia 1 III, Xperia 5 III și Xperia 10 III vor fi prezentate simultan pe 14 aprilie. Generația a treia de Xperia 5 aduce îmbunătățiri la mai multe capitole. Va fi tot un flagship, dar mai compact. Are ecran de 6,1 inch și baterie de 4.000 mAh. Procesorul tot Qualcomm Snapdragon 888, dar va avea variante cu mai puțin RAM. Probaibl 8GB RAM și 128GB stocare în versiunea de bază și 12GB RAM cu 256GB de stocate pentru varianta de top.

Modelul cel mai ieftin din serie a apărut deja pe surse. Sony Xperia 10 III este un mid-range pe care fanii companiei îl așteaptă cu nerăbdare. Este propunerea ceva mai accesibilă din partea Sony. Va fi construit în jurul platformei Qualcomm Snapdragon 765G, scorurile sale de performanță sunt mediocre: 602 puncte single-core și 1821 multi-core în Geekbench 5.

Totuși este mai bine decât procesorul Snapdragon 668 folosit la Xperia 10 II sau Snapdragon 630 la prima variantă a telefonului. Probabil va avea tot ecran 21:9 și o baterie destul de mare.

Urmăresc mâine lansarea oficială și vă țin la curent.