Sony schimbă design-ul Xperia din 2018, oficialii companiei au confirmat asta în interviuri. Botezat Omnibalance, desgign-ul actual este cunoscut încă de la primul model Sony Xperia Z, iar modelele de anul acesta sunt identice ca design.

Bine, nu renunță de tot la acest design. „Va exista design Omnibalance atâta timp cât există seria X, dar anul viitor vom lansa produse noi, o generație nouă, cu design nou”, a declarat oficialul citat. Următoarea generație smartphone va avea un design botezat „Mirai„. Modelele ar putea fi prezentate la Mobile World Congress 2018.

Modelul de top de anul acesta, Sony Xperia XZ1 este foarte bun și are un preț bun, dar ca design arată exact la fel cu cel din 2013. Poate de-asta nici nu reușesc japonezii să convingă publicul larg. Deși au succes cu televizoarele, cu căștile, cu consolele de jocuri, Sony nu reușește să convingă publicul să cumpere și terminalele smartphone.

După părerea mea și ținând cont de tot ce am văzut anul acesta, cred că Sony va adopta design-ul cu ecran mare și margini subțiri, rămâne de văzut dacă vor curba colțurile sau nu. Probabil ar putea trece de la sticlă complet înapoi la metal, în timp ce rivalii pricipali au trecut anul acesta la sticlă, fiind des criticați pentru asta. Chiar și oficialul citat vorbește despre design bezel-less, adică cu marginile subțiri. Este un pic târziu pe Sony, dar mai bine să facă asta mai târziu decât niciodată.

Pînă acum au apărut mai multe zvonuri pe tema asta și reacțiile au fost pozitive. De câte ori lansa Sony ceva smartphone nou, prima reacție a tuturor era: „iar arată la fel?”. Acum însă, un director Sony din India a confirmat oficial faptul că linia de design se va schimba. Mirai este cuvântul japonez pentru viitor și dacă nu mă înșel există și o companie auto care folosește acest concept pentru a promova design-ul său.