Sony a lansat oficial și Xperia P, telefon cu ecran care oferă o luminozitate extremă. Modelul Xperia P are corp din aluminiu şi aduce în lumea smartphone-urilor tehnologia Sony pentru ecrane botezată WhiteMagic. Aceasta oferă luminozitate şi claritate indiferent de luminozitatea de afară. De altfel, luminozitatea ecranului este reglată inteligent.

Sony Xperia S, P și U
Sony Xperia S, P și U

Sony Xperia P

Sony Xperia P dispune exclusiv de noua staţie SmartDock, care oferă conectivitate simplă între multiple ecrane, transformând telefonul într-un adevărat centru de divertisment multimedia. Cu ajutorul telecomenzii televizorului, utilizatorii pot naviga prin conţinutul de pe telefon pentru a urmări propriile înregistrăei HD, filme recente sau emisiuni, direct pe ecranul televizorului. Ei pot conecta la SmartDock o tastatură şi mouse fie prin portul USB sau prin wireless, pentru a scrie e-mailuri sau pentru a-şi actualiza statusul de Facebook. De asemenea, pot urmări videoclipuri de pe YouTube pe televizor.
Se va lansat pe platforma Android 2.3 (Gingerbread), va primi actualizarea la versiunea Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) în trimestrul al doilea al anului 2012.

Detalii tehnice

– Xperia P și Xperia U vor fi disponibile începând din trimestrul doi al acestui an;
– ecranul Reality Display are diagonala de 4 inci;
– tehnologie pentru ecrane, WhiteMagic;
– procesor dual-core de 1 GHz dual-core;
– processor de imagine Mobile BRAVIA Engine;
– spaţiu de stocare de 16GB;
– cameră foto de 8MP cu funcţie fast capture, capacitate de filmare HD şi tehnologie Sony pentru imagini panoramice 2D şi 3D;
– conectivitate HDMI şi DLNA;
– tehnologie NFC (Near Field Communications)