Sony Xperia Pro-I a fost lansat oficial și sunt confirmate toate zvonurile. Are senzor de 1 inch și multă tehnologie foto și video pentru creatorii digitali. Este urmașul lui Sony Xperia Pro. Dar sunt și probleme, semne de întrebare și critici. Xperia PRO-I va fi comercializat la dealerii autorizați Sony din UK, Franța, Germania, Olanda și țările nordice. Există planuri pentru ca anul viitor el să fie lansat și în alte regiuni europene.

Sony Xperia Pro-I

Detalii tehnice Sony Xperia Pro-I

Ecran: 6.50″ OLED, 120Hz, HDR BT.2020, 3840x1644px, 21:9 , 643ppi;
Procesor: Snapdragon 888 5G (5 nm)
GPU: Adreno 660
Memorie: 12GB RAM
Stocare: 512GB UFS 3.1
Camere: 12+12+12+0.3 TOF 3D megapixeli
Selfie: 8 megapixeli
Dimensiuni: 166 x 72 x 8.9 mm
Greutate: 221 g
Baterie: 4500 mAh + 30W
OS: Android 11
Tehnologii: WiFi 6, Bluetooth 5.2, fingerprint side, USB Type-C 3.2, NFC, mufă de căști, microSDXC
Preț: €1.799

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 3 Media: 3]

Mai multe detalii pe site-ul Sony.

Lansarea Sony Xperia Pro-I

Citisem zilele trecute despre o lansare nouă Sony pe linia Xperia. Deși nu era așteptată, au făcut o serie de teasing-uri pe conturile oficiale de social media. Am uitat de evenimentul online, însă la scurt timp au apărut știri despre model. Și chiar experiențe hands-on precum cea de la GSMArena. Este o nouă versiune pentru Xperia Pro, destinat creatorilor digitali, mai ales cei care au camere foto Sony. Este un pic mai ieftin decât modelul de anul trecut, iar îmbunătățirile sunt multiple. Totuși, prețul său rămâne unul foarte mare, comparabil doar cu pliabilele Samsung sau iPhone 13 Pro Max.

Xperia Pro-I (se citește Pro-Eye, iar I reprezintă Imaging) are câteva actualizări notabile față de primul Pro. Este un telefon rezistent la apă, cu un ecran OLED 4K de 6,5 inch, care adoptă acum și rata de refresh de 120 Hz. Chipsetul a fost actualizat la Snapdragon 888, are 12GB de RAM și 512GB de stocare internă.

Unii spun că Sony folosește senzorul de 1 inch de la Sony RX100 VII pe acest smartphone. Totuși, nu este de 20 de megapixeli, ci de 12 conform prezentării oficiale. Discuția continuă așa: Sony nu utilizează întregul senzor, ci doar centrul său de 12 MP. În timp ce Sony este corect din punct de vedere tehnic spunând că folosește un senzor de tip 1″ în interiorul telefonului, zona senzorului care este utilizat în mod eficient este mai mică, chiar dacă nivelul pixelilor crește la 2,4 µm ca la un senzor de 1″.

În plus, utilizarea unui senzor 1 inch nu este o premieră cum scriu alții. Sharp a făcut primul telefon cu senzor de 1 inch, iar modelul a fost apoi relansat de Leica sub brandul propriu. Obiectivul ZEISS de 24 mm folosit împreună cu acest senzor mare oferă deschidere variabilă cu F/2.0 și F/4.0. Cum aveau pe vremuri terminalele Galaxy S. Această cameră utilziează eye-autofocus în timp real, plus 315 puncte PDAF. Poate filma 4K la 120fps.

Camera ultrawide de 12 MP acceptă acum autofocus și poate face fotografii macro pe lângă fotografii panoramice. Teleobiectivul de 12 MP, pe de altă parte, folosește un obiectiv de 50 mm (2x), dar se bazează pe un senzor mai mare, cu pixeli mai mari.

Sony a folosit la acest model un cadru metalic gros și striat pentru a oferi o aderență mai bună. Pentru că majoritatea folosesc sisteme de stabilizare și în general telefonul ori alunecă, ori se zgârie pe margini. Are sticlă Gorilla Glass Victus pe față și Gorilla Glass 6 pe spate. Telefonul rezistă la apă și praf.

Sony va vinde, de asemenea, un accesoriu grozav numit Vlog Monitor. Este un stick cu o mulțime de comenzi pentru cameră, un suport pentru telefon, un cablu de conectare și un ecran LCD magnetic de 3,5 inch,  care se poate monta pe spatele telefonului  pentru vlogging.

Xperia Pro-I va fi lansat în decembrie la un preț de 1.799 EUR. Acesta este un preț mare, dar sub ceea ce avea anul trecut prima generație. Atunci Xperia Pro se lansa la 2.500 de dolari (2.150 euro). Cu alte cuvinte au mai redus din pretenții și mai pus tehnologie suplimentară. Dar rămâne problema senzorului foto.