Sony Xperia S este cel mai nou smartphone din seria de telefoane Sony pe care vi le-am prezentat zilele trecute.  Trecând cu vederea faptul că arată foarte bine,  este un smartphone Android cu display  HD (1280 x 720 pixeli) şi are și o cameră foto de 12 megapixeli.  Xperia S vine cu un procesor puternic dual-core de 1,5 GHz.

Sony Xperia S
Sony Xperia S

Sony Xperia S

Lansat pe platforma Android 2.3 (Gingerbread), Xperia S va primi actualizarea pentru Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) în al doilea trimestru al anului 2012. Modelul a fost anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de compania Sony cu puţin timp înainte de deschiderea oficială a CES 2012, din Las Vegas.

Noul Xperia S permite conectivitate rapidă între toate dispozitivele Sony cu ecran, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot transfera rapid şi pot vizualiza informaţiile dorite fie pe TV, telefon, laptop sau tabletă. Gadgetul este dotat și cu tehnologie NFC (near filed communication) pentru plăți instant și alte funcții interesante.

Xperia S va oferi acces la serviciile de divertisment Sony Entertainment Network.

Detalii tehnice Xperia S

– Reality Display cu diagonala de 4.3 inci, Mobile BRAVIA Engine şi rezoluţie HD (1280 x 720)
– camera foto 12 megapixeli, senzor Expor R, filmare HD (1080p)
– procesor Snapdragon S3, dual-core la 1,5GHz
– tehnologie NFC (Near Field Communications)
– transfer HD prin porturi DLNA, HDMI şi funcţie BRAVIA Sync care permite controlul telefonul Xperia S cu telecomanda televizorului.

Xperia S va fi disponibil la nivel global din primul trimestru al anului 2012.