Sony Xperia T2 Ultra este un phablet accesibil, iar Xperia E1 este un smartphone de nivel buget. Noile modele, prezentate alături de Z1 Compact, aduc la zi gama Xperia și sunt destinate piețelor emergente, deci sunt șanse să le vedem și la noi.

sony-t2-e1

Xperia T2 Ultra

Sony Xperia T2 Ultra are display de 6 inch (incredibil de mare), iar procesorul este un Snapdragon buget, quad-core la 1,4 GHz. Camera foto are însă 13 megapixeli, iar senzorul și tehnologia foto de la Sony sunt convins că va oferă rezultate bune. Mai știm că are o baterie de 3.000 mAh.

Nu știu vouă cum vi se pare, dar 6 inch mi se pare mai degrabă tabletă decât smartphone, chiar încep să folosesc termenul de phablet, pentru că nu se mai poate altfel. Nu mai este telefon, nu mai poate fi ținut în buzunar la blugi, e cam incomod de utilizat. Dar autonomia e mare, ecranul mare asigură vizibilitate bună… are și avantaje.

Sony Xperia E1
Sony Xperia E1

Xperia E1

Sony Xperia E1 este un smartphone accesibil cu ecran de 4 inch WVGA (800 x 480 pixeli) și un difuzor puternic, capabil să redea muzica la 100 de decibeli. Este un smartphone de categorie medie, cu funcţii premium. Procesorul este dual core la 1.2 GHz cu 512 MB RAM şi 4GB spaţiu de stocare.
Ecranul touch de 4 inci beneficiază de experienţa Sony în dezvoltarea tehnologiilor TV şi a tehnologiilor de display digital şi oferă o experienţă vizuală de calitate.

Xperia E1 se conectează prin Bluetooth la alte dispozitive Sony, fie că este vorba de căştile SBH20 Stereo Bluetooth sau receiverul audio BM10.

Este disponibil şi în varianta dual SIM, care încorporează cele mai noi tehnologii dual SIM de la Sony.

Nu am detalii oficiale despre preț sau data lansări, dar s-ar putea să vedem telefoanele la Mobile World Congress, în februarie, la Barcelona.