Sony Xperia Z1 Compact este versiunea mai compactă a terminalului de succes Xperia Z1 care a ridicat competiția pe terminale smartphone foto la un alt nivel. Acum camera de 20,7 megapixeli este într-un corp mai compact și ușor, cu display de 4,3 inch, rezistent la apă, praf și lovituri (IP55 & IP58). Senzorul este CMOS Exmor RS (1/2.3″), iar lentilele G Lens sunt dezvoltate special, terminalul beneficiind și de procesorul de imagine BionZ, varianta mobilă.

Sony Xperia Z1 Compact
Sony Xperia Z1 Compact

Sony Xperia Z1 Compact permite realizarea unei rafale de 61 de cadre în 2 secunde și are de asemenea funcții Augmented Reality.

Terminalul dispune de procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800 la 2,2 GHz, cu 2GB de RAM, bateria fiind de 2.300 mAh. Memoria internă este de 16GB, dar are slot pentru carduri micro SD. Vine cu Android 4.3, ecranul Triluminous IPS are rezoluție 1280×720 pixeli.

Xperia Z1 Compact va fi disponibil pe primele pieţe începând cu februarie 2014. Nu avem acum detalii oficiale despre preț.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!