Sony Xperia Z5 a fost lansat oficial, abia aștept să îl văd la IFA Berlin. Sunt trei variante de data asta, Z5 normal, Z5 Compact și Z5 premium. O să le detaliez pe toate mai jos.

Sony Xperia Z5_black_group
Sony Xperia Z5
.

Sony Xperia Z5

Design-ul general este similar cu seria Xperia de până acum, iar telefonul este în continuare rezistent la apă. Pentru camera foto a fost realizat un nou senzor, de 23 de megapixeli și cu dimensiuni mai mari, 1/2.3 inch, cu lentile F2.0 și cu tehnologii de la camerele foto Alpha. Pornește în doar 0.03 secunde și are un autofocus rapid. Softul de procesare a fost de asemenea îmbunătățit și oferă chiar un zoom digital fără pierderi mari de calitate.

Sony Xperia Z5 are rama metalică și spatele acoperit cu sticlă. Ecranul este de 5.2 inch, procesorul fiind Snapdragon 810, octa-core pe 64 de biți, 3 GB de RAM, 32 GB stocare internă și  suport pentru carduri de memorie de pînă la 200GB. 

Bateria este de 2900 mAh,  are funcția Qualcomm Quick Charge 2.0 – te poți bucura de 5.5 ore de utilizare a telefonului cu doar 10 minute de alimentare.

Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Compact

Pentru cei care preferă un telefon compact, Xperia Z5 Compact are aceeași tehnologie sub capotă, dar cu un ecran mai compact. Are aceeași cameră  foto, dar un ecran de 4.6”. 

Deși este rezistent la apă, terminalul are port-uri USB fără capac, pentru o conectare și încărcare simplă și rapidă. Pe laterală, există integrat un senzor cu amprentă, ceea ce face ca dispozitivul să fie în siguranță, protejat și ușor de deblocat, dintr-o atingere simplă.

Modelul compact are doar 2GB de RAM, iar bateria este de 2.700 mAh.

Sony Xperia Z5 premium
Sony Xperia Z5 premium

Sony Xperia Z5 Premium

Sony Xperia Z5 Premium este vedeta de anul asta – primul smartphone cu display 4K din lume,  5.5 inch și 3840×2560 pixeli.  

Xperia Z5 Premium va transforma conținutul tău preferat într-unul 4K, amplificând vizualizarea fotografiilor sau a filmărilor și permite filmarea în 4K.

Xperia Z5 Premium are tot procesor Snapdragon 810 cu 3GB DE RAM, 32GB intern și  carduri de memorie de pînă la 200GB. Capacitatea mare de 3430 mAh a bateriei este un punct în plus.

Xperia Z5 și Xperia Z5 Compact se vor lansa la nivel global, începând din octombrie 2015, iar Xperia Z5 Premium din noiembrie 2015 – Xperia Z5 și Xperia Z5 Premium va fi disponibil în variantele de Single SIM și Dual SIM – pe siteul Sony apar ca Z5 Dual și Z5 Premium Dual.