Acum vreo doi ani, la un eveniment internațional, am descoperit prima dată brandul Noa. Am stat de vorbă cu ei, pentru că telefoanele arătau bine, spre deosebire de restul de 90% dintre expozanți. Sunt din Croația, iar firma se cheamă Hangar 18 (un film care mi-a marcat copilăria). V-am mai scris recent despre Noa N10, iar azi vă prezint alte două modele.

Noa N1
Noa N1

Sursa foto: Noa

Noa N1

Cel mai nou model al croaților este Noa N1 care va fi prezentat la Mobile World Congress 2018, abia așept să îl văd. După cum vedeți, este un smartphone cu design foarte modern, seamănă cu Samsung am putea spune, are ecran cu formatul nou 18:9 și margini foarte subțiri, camere foto bune, Android 8.0 Oreo și un preț de numai 150 de euro. Alternativele la acest nivel de preț au design din 2010 și dotări slabe.

Terminalul are un ecran de 5.5 inch cu rezoluție HD+ (1440×720 pixeli), procesor Media Tek MT6739, quad-core la 1.5GHz, 2GB de RAM, 64GB de stocare internă. Camera foto de pe spate este duală cu senzori de 13 megapixeli, iar frontal are o cameră de 5 megapixeli. Are slot de carduri de memorie și  bateria integrată are 3.000 mAh. Cu alte cuvinte, un model de nivel mediu-entry, nu veți avea mari performanțe la jocuri, dar se descurcă decent cu orice aplicație. Iar ca design este excelent.

Noa N7
Noa N7

Noa N7

Un alt model modern, ceva mai bine dotat, este Noa N7, de asemenea pregătit pentru lansarea la Barcelona. Acest model are ecranul de 5.7 inch, ceva mai mare, cu același format 18:9 și reozluție HD+, cu procesorul Media Tek MT6750 octa-core la 1.5GHz, 4GB de RAM, 64GB de stocare internă, slot de carduri de memorie. De asemenea vine din fabrică cu Android 8.0 Oreo. Bateria integrată este de 3.300 mAh.

Compania insistă pe tehnologia foto a acestui model, camera de pe spate este duală cu senzori de 16 megapixeli realizați de Sony, iar camera frontală este tot de 16 megapixeli. Telefonul are și deblocare cu ajutorul recunoașterii faciale. Modelul are un preț de 250 de euro, ceea ce îl face destul de accesibil.

Aș putea să jur că am văzut telefoanele Noa pe eMAG, dar la ora asta nu găsesc niciunul. De asemenea, n-am văzut nici prin alte magazine românești, deci iată o oportunitate de afaceri 🙂
De reținut totuși că Noa este un fel de Allview al lor, chiar dacă au focus pe design și calitate, tot un brand ieftin rămân. Nu am detalii privind service sau garanția oferită de Noa.