Chiar dacă are un ecran cu diagonala de numai 2,2 inchi, telefonul mobil Nokia C5 este un smarpthone complet. OK, poate că nu este pentru împătimiţii de Internet sau cei care vor să vizioneze filme, dar e vorba de dimensiune, nu de faptul că n-ar putea face asta. Poate – şi se descurcă excelent pentru dimensiunile lui.

Nokia C5

Ok, am comentat de câteva ori ironic despre noile modele de smartphone care păreau nişte telefoane clasice. Dar mi-am schimbat opinia. Aproape 75% din utilizatorii de telefoane mobile au de fapt celulare clasice. Iar faptul că ai puterea unui smartphone este un avantaj. Oricum, există foarte puţini utilizatori care chiar au nevoie de toate funcţiile smartphone.

Telefonul Nokia vine cu un card de memorie de 2GB, arhi-suficient pentru muzică. Camera foto este de 3,2 megapixeli, dar este suficient de bună pentru a realiza imagii super. Nu se compară cu nicio cameră de 3 megapixeli din telefoanele concurente, este mult mai bună. Să vă arăt şi o poză dacă nu credeţi (făcută pe seară, în Tineretului).

Poză făcută cu Nokia C5, seara

Evident, este micşorată. La mărimea adevărată arată super, poţi printa liniştit un tablou.

ads

Nokia C5 este un smartphone pe sistemul de operare Symbian S60 3rd Edition, aşa că poate face aproape orice doreşte utilizatorul şi are acces la Ovi Store pentru şi mai multe aplicaţii. Procesorul este la 600 MHz, deci poate rula aplicaţii serioase, plus 128 MB de RAM, aşa că este ca un computer din anii 1997 – 1998. Problema cea mai mare este lipsa conexiunii WiFi, dar puteţi accesa Internetul prin HSPA. Merge şi pe 900 MHz, dacă sunteţi pe Vodafone.

Telefonul are chiar şi mufă de căşti audio (3,5 mm jack).

Nokia C5 costă numai 799 lei în magazinul online eMAG. Fără conectare.