Telefoane Samsung ieftine sunt ușor de găsit, prețurile pornesc de la 249 lei, deci nu pricep de ce unii preferă tot felul de chinezării. Am făcut un clasament, după preț, cu cele mai ieftine telefoane mobile Samsung. Acum, e clar, dacă veți smartphone, Android, chestii avansate, mergeți spre 1000-1500 de lei. Vreți modele mai aceesibile, telefoane dual-SIM? Mergeți în zona de preț 700-1000 de lei. Dar au și telefoane mobile mai ieftine.

telefoane Samsung ieftine

Top telefoane mobile Samsung

Există telefoane mobile Samsung care costă și 75 de lei, pentru cei care vor să facă un cadou. Dar nu am să vorbesc despre ele, mă refer doar la terminale care merită banii și de-aia încep cu un model mai scump, dar care este mult mai ieftin ca un Allview, de exemplu.

1) Samsung Ch@t 322 Duos este un telefon mobil ieftin, dual-SIM cu tot ce-i trebuie pentru a avea succes. Da, am citit că mai au probleme la dual-SIM, dar totuși, este 249 de lei. Telefonul este realizat pentru fanii SMS, nu pentru Net, nu are nici măcar WiFi. Este un telefon 2G, cu ecran mare. Pentru Internet mobil nu are decât GPRS, care va merge groaznic, 48 Kbps. Probabil aplicația de Twitter va merge, dar mă îndoiesc că merge Facebook pe el. Are Bluetooth, mufă de căști și slot de carduri de memorie, player de muzică și filme. Repet, 250 de lei.

ads

2) Samsung Galaxy Y. Deja trecem la telefoane tip Smartphone, iar ăsta este un model care costă 459 de lei. Mai pui 200 la bugetul inițial, hai că nu e foc. Dar ai un smartphone adevărat, chiar dacă nu are dotările unui super-telefon. Galaxy Y S5360 este un smartphone din 2011. Are Android 2.3, platforma mai veche, dar văd că pe mulți cumpărători nu-i deranjează acest fapt. Android 2.3 rămâne pe majoritatea terminalelor inteligente folosite la ora actuală. Telefonul are un display touchscreen cu diagonala de 3,0 inchi – nici prea mic, dar nici foarte mare. Ideală rămâne dimensiunea de 3,5 inchi. Dar merge și 3, ca idee. Apoi are procesor la 800Mhz, tocmai bun să nu consume prea mult, dar nici să se miște prea încet. Memoria RAM este 390 MB, iar pentru stocare are 190MB, cu slot de carduri disponibil. Bateria ține foarte bine, dar camera foto este cam slabă, de 2 megapixeli. Oricum, este un telefon cu preț de 459 de lei!

3) Samsung Galaxy Mini 2. Un smartphone ceva mai dotat, are un preț de 639 lei, dar se mișcă aproape la fel ca Galaxy Y. Ca idee, vine tot cu procesor de 800MHz, dar are 512MB de RAM, iar ecranul este de 3,27 inchi. Camera foto are 3 megapixeli, iar versiunea Android este 2.3. Vine deja cu un card de 4GB și a slot de carduri. Un pic mai bine pentru cei care vor un smartphone cu preț accesibil.

4) Samsung Galaxy S Duos. Un smartphone adevărat, acum dual-SIM. Deja vorbim de un preț de 1.099,99 lei. Da, și el are probleme cu modulul dedicat celor două SIM-uri. Dar practic nu sunt foarte multe telefoane mobile dual SIM care să funcționeze perfect 100% din timp. Cam despre toate am citit tot felul de reclamații și plângeri. Decizi singur dacă vrei un dual-SIM. În orice caz, la 1000 de lei concurează doar cu terminale chinezești, originale sau “replică” de doi lei. Telefonul are un display TFT cu diagonala de 4,0 inch, 3G și WiFi, cu o cameră foto de 5 megapixeli, procesor Qualcomm Snapdragon la 1 GHz, baterie de 1.500 mAh. Este alegerea perfectă pentru un smartphone dual-sim.

5) Samsung Galaxy S3 mini. Vârf de gamă pentru terminalele smartphone, S3 are parte de o replică de dimensiuni mai mici, cu un preț de 1.399,99 lei. Nu are chiar dotările de top ale lui Galaxy S3, dar nici nu costă atât. Are Android 4.1, procesor dual-core la 1GHz, 1GB de RAM, procesor grafic Mali, spațiu de stocare 8GB, slot de carduri, cameră foto cu senzor de 5 megapixeli.

La ora actuală, Samsung Galaxy S2 are un preț de 1.579,99 lei.