Samsung Galaxy Note 7 nu are de fapt performanțele pe care le anunțau testele realizate la lansare, iar utilizatorii sunt dezamăgiți din nou.

samsung-galaxy-note-7-compressor

Este un fenomen care se repetă la nivel anual, terminalele Samsung au scoruri masive în testele de performanță, dar când le utilizezi interfața TouchWiz este lentă, aplicațiile crapă, uneori chiar se blochează. De-a lungul timpului s-a spus că Android e de vină, că sunt bug-uri în software care vor fi rezolvate, că anumite aplicații au probleme. Există pe de altă parte și utilizatorii care nu instalează alte aplicații noi și sunt foarte mulțumiți de terminal, considerând că acesta se mișcă foarte bine. De asemenea, există discuția perenă că testele de performanță sunt măsluite de fapt.

Samsung Galaxy Note 7 are o nouă interfață, dar care derivă din TouchWiz. Noua interfață GraceUX ar trebui să fie mai rapidă și mai interesantă, dar specialiștii spun că nu este cazul. Că are și mai mult cod, iar designul bun este acompaniat de și mai mult lag.

Cei de la XDA-Developers, una dintre cele mai credibile surse de informații privind ecosistemul Android spun că vestea bună este că Galaxy Note 7 nu se încinge. Vestea proastă este că are în continuare lag și cu cât folosești mai multe aplicații, performanțele generale scad.

Să mai amintesc și zvonurile privind un Note 7 cu 6GB de RAM, care poate ar fi rezolvat din aceste probleme. Dar se pare că modelul cu 6GB de RAM va fi doar pentru piața din China, nu va funcționa cu rețelele de la noi și nici nu va fi vândut oficial aici.

Eu nu am testat încă Galaxy Note 7, dar sper să vină în curând și să îl pot pune la treabă.