Trei telefoane Nokia cu Windows Phone 7.5 Mango vor fi lansate de finlandezi miercuri. Deși pentru mine este clar că vom vedea Nokia 800, zis și Sun, varianta de N9 cu parfum de Mango, celelalte două modele arată ok, dar nu vor rupe gura târgului. Sincer, nu cred că are are rost să lanseze telefoane care nu ating nivelul maxim de perfecțiune. Dar probabil vor să atace și zona terminalelor smartphone mai accesibile, chestie care a fost anunțată deja de Microsoft. Nokia Sabre pare să fi luat design-ul Nokia C7 și vine cu Windows Phone 7.5 Mango. Zvonurile vorbesc despre un telefon Nokia Ace, despre care nu sunt disponibile foarte multe detalii.

telefoane mobile Nokia WP7.5 Mango
telefoane mobile Nokia WP7.5 Mango:

Telefoane Nokia Windows

Personal, cred că vârful de gamă ar trebui să fie Nokia Ace. Deși numele nu este bine ales, dat fiind faptul că există mai multe telefoane smartphone Ace. Totuși, înțeleg că terminalul va avea un ecran AMOLED de 4,3 inchi, acompaniat de un procesor de 1,4 GHz – Windows Phone parcă nu le are cu multi-core, deci e single-core. Camera foto ar fi de 8 megapixeli, optică Carl Zeiss.

Oricum, Nokia 800 va fi un hit, pentru că ecranul de 3,7 inchi este foarte bun, camera foto este excelentă, Windows Phone este necunoscut – multă lume îl confundă cu Windows Mobile (!!), dar este o platformă nouă și bună – rapidă, multi-touch, grafică bună, nu consumă resursele…

Probabil Nokia Sabre va fi varianta de 150 de euro, accesibil tuturor, în speranța că va ridica cota de piață Nokia.

Vedem miercuri 🙂