Xiaomi Black Shark 2, noua generație a smartphone-ului de gaming, a  avut astăzi lansarea oficială. Este pentru prima dată când Xiaomi îmi trimite un comunicat de presă la lansarea unui smartphone.

Xiaomi BlackShark 2

Detalii tehnice Xiaomi Black Shark 2

Display: 6.39˝ HDR, AMOLED , 2340 x 1080, 403PPI
Procesor: Snapdragon 855 cu răcire bazată pe lichid
GPU: Adreno 640 GPU
Memorie: 12GB RAM
Stocare: 256 GB
Camera foto: 48MP dual rear camera
Camera selfie: 20MP
OS: Android 9 Pie
Bateria: 4.000 mAh / fast charging 27W
Preț: 2.100 de lei

Informații oficiale

Aparent Blackshark încearcă să se poziționeze ca o divizie independentă a Xiaomi, cum ar fi brandul Honor pentru Huawei. Toate materialele sunt marcate doar cu Black Shark, iar compania a prezentat informații despre inginerii care lucrează la proiect și sumele investite.

Fondatorii companiei spun că vremea jocurilor video pe consolă sau PC a trecut și că tinerii din ziua de azi preferă smartphone-ul. Industria de jocuri video a fost de 100 de miliarde de dolari în 2018 și cam 34% din venituri sunt din cele pe mobil. Compania spune că a investit peste 30 de milioane de dolari în cercetare și dezvoltare pentru a face telefonul mai bun, mai stabil, mai puternic.

Black Shark 2 are răcire bazată pe lichid , o tehnologie cu care s-au lăudat mulți producători în ultimii ani, dar despre care ei spun că sunt primii din lume care au folosit-o. Mai spun că au un buton special pentru a goli memoria înainte de jocuri, ceea ce alții fac cu o aplicație dedicată. De asemenea, există tehnologie AI menită să îmbunătățească experiența de joc.

De asemenea, inginerii Black Shark spun că au realizat o tehnologie care trece de pe WiFi pe 4G în mai puțin de o secundă dacă se întreupe conexiunea. Și sunt multe asemenea inovații.

Au lucrat și la ecran, care are multe tehnologii de imagine, HDR și True View, are și digital signal processor pentru imagine (DSP). Ecranul are o lantență mai mică decât cel de la iPhone sau S10+ așa ca să aveți un avantaj asupra rivalilor. În plus există și sunet de calitate și microfoane concepute pentru gaming. Au găsit o soluție tehnică prin care jucătorul să audă și muzica din joc, dar și dialogul cu ceilalți parteneri de joc.

Se poate conecta la un display de mari dimensiuni prin HDMI, iar ca accesoriu extern există un controller de jocuri pentru a avea o adevărată consolă de gaming. Chiar și fără controller, telefonul oferă un feedback cu vibrații și poți trăi acțiunea din jocuri.

Are un accesoriu extern pentru răcire care permite scăderea cu 10 grade Celsius în doar 10 secunde de la utilizare. Are iluminare RGB programabilă, pentru pasionații de jocuri.

Evident are procesor Qualcomm Snapdragon 855 cu Adreno 640, dispune în varianta de top de 12GB de RAM și 256GB de stocare, iar bateria a crescut foarte mult.

Telefonul a fost lansat astăzi în China, nu știm exact când va ajunge la noi. Conform unor informații neoficiale prețul va fi pe la 450 de euro, dar probabil că pe drum se vor adăuga noi taxe și comisioane.